Severna i Južna Koreja uklanjaju mine sa granice dve države: Novinari pod punom ratnom opremom prate akciju (VIDEO)

Veruje se da će vojske dve Koreje ukloniti samo deo od dva miliona mina, koliko se procenjuje da se nalazi duž granice još od Korejskog rata

  • 0

Vojske Severne i Južne Koreje su u ponedeljak počele da uklanjaju kopnene mine koje su postavljene na graničnom prelazu, saopštili su zvaničnici u Seulu. Ovo je prav implemantacija nedavnih sporazuma oko ublažaavnja tenzija zbog višedecenijskih pretnji ratom.

Ušli su na poligon gde je Severna Koreja vršila nuklearna testiranja: Ovako sada izgleda područje gde je Kim pravio ubojito oružje (FOTO) (VIDEO)

Deminiranje je usledilo nakon postignutog dogovora oko gašenja nuklearnog programa Severne Koreje. Američki državni sekretar Majk Pompeo bi trebao da poseti Pjongjang kako bi dogovorio drugi samit između predsednika SAD i lidera Severne Koreje Kim Džong Una.

Njih dvojica su potpisali sporazum u Singapuru, koji se odnosi na deminiranje zajedničke zone bezbednosti, što je samo jedan od koraka ka razoružavanju.

Veruje se da će vojske dve Koreje ukloniti samo deo od dva miliona mina, koliko se procenjuje da se nalazi duž granice još od Korejskog rata (1950-1953. godine).

Novinari su dobili priliku da isprate ovaj događaj, a zbog opasnog terena na kojem se nalaze, moraju da nose punu opremu radi zaštite.

VIDEO: Zašto su napeti odnosi između Severne i Južne Koreje?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA