Novinar Vašington posta nestao u Istanbulu: Intervjuisao je Bin Ladena, čak je i putovao sa njim do 1995. godine (FOTO)

Kada je vođi Al Kaide oduzeto saudijsko državljanstvo, pokušao je da ga pomiri sa saudijskim vlastima

  • 0

Novinar Vašington posta nestao je u Istanbulu, i dok Turska tvrdi da se on još nalazi u konzulatu Saudijske Arabije u tom gradu, iz konzulata naglašavaju da je napustio njihovu zgradu.

U saopštenju saudijskog konzulata navodi se da njegove diplomate rade sa "turskim lokalnim vlastima da otkriju okolnosti nestanka Džamala Kašogija nakon što je napustio zgradu konzulata".

Donald Tramp opasno je neupućen u svetska pitanja: Nova knjiga Boba Vudvorda opisuje haos u Beloj kući (FOTO)

Saopštenje je objavila državna saudijska novinska agencija, a nakon što je prethodno portparol turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana rekao novinarima u sredu uveče da turske vlasti veruju da je saudijski novinar još u konzulatu.

Turske vlasti tvrde da je novinar i dalje u Saudijskom konzulatu u Turskoj Foto: Tanjug/AP

- Prema informacijama koje imamo, ova osoba koja je saudijski državljanin još je u saudijskom konzulatu u Istanbulu. Nemamo informacije koje to opovrgavaju - rekao je Ibrahim Kan.

Sa druge strane, Vašington Post, Kašogijevi prijatelji i verenica tvrde da je on ušao u konzulat u utorak kako bi predao papire nakon čega je nestao.

Verenica nestalog novinara Foto: Tanjug/AP

Grupe za slobodu medija pozivaju Saudijsku Arabiju da osigura bezbednost Kašogiju koji živi u egzilu u SAD, gde piše kritičke kolumne prema vlastima u Rijadu.

Kašogi je intervjuisao Bin Ladena i povremeno je putovao sa njim u periodu od 1987. do 1995. godine, a kada je vođi Al Kaide oduzeto saudijsko državljanstvo, pokušao je da ga pomiri sa saudijskim vlastima.

Novinar je intervjuisao Osamu bin Ladena Foto: AP/Tanjug

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA