Makron i Pašinjan pored kovčega se oprostili od preminulog šansonjera: U Francuskoj pesnici kao što je Aznavur nikada ne umiru (FOTO)

Često je nazivan francuskom verzijom Frenka Sinatre, njegova karijera trajala je duže od 80 godina, a osim muzikom, bavio i glumom, snimivši više od 60 filmova

  • 0

Francuska se danas oprostila od Šarla Aznavura, pevača koji ima status nacionalne ikone u toj zemlji, kao i u Jermeniji, odakle potiču njegovi roditelji.

Današnjeg sunčanog jutra u Parizu političari i poznate ličnosti okupili su se u blizini Napoleonovog groba u dvorištu Palate invalida.

Predsednik Francuske Emanuel Makron dočekao je premijera Jermenije Nikolu Pašinjana, a komemorativnoj ceremoniji su, pored ostalih, prisustvovali i bivši francuski predsednici Nikola Sarkozi i Fransoa Oland, glumac Žan-Pol Belmondo, prenele su agencije.

Preminuo Šarl Aznavur, poznati francuski pevač, glumac i kompozitor

Stojeći pored kovčega uvijenog u francusku plavo-belo-crvenu zastavu, Makron je rekao da u Francuskoj pesnici kao što je Aznavur nikada ne umiru.

Pesnik je preminuo u 94. godini Foto: Tanjug/AP

Pored kovčega je bio položen venac u bojama Jermenije.

Čuveni francuski šansonjer, kompozitor i glumac Šarl Aznavur preminuo je 1. oktobra u 94. godini.

Aznavur, koji je rođen u Parizu od jermenskih roditelja kao Šahnur Varinag Aznavurijan, prodao je više od 180 miliona ploča u 80 država sveta.

U zemlji je važio za nacionalnu ikonu Foto: Tanjug/AP

Često je nazivan francuskom verzijom Frenka Sinatre, njegova karijera trajala je duže od 80 godina, a osim muzikom, bavio i glumom, snimivši više od 60 filmova.

Ženio se tri puta i iz tih brakova dobio šestoro dece.

Si-En-En ga je 1998. proglasio "Zabavljačem veka", a 2017. je dobio zvezdu na holivudskoj Stazi slavnih.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA