≫ 

Britanca ugrizla morska zmija u Australiji: Uglavnom su vrlo nežne životinje, ali u ovoj situaciji postaju opasne (VIDEO)

  • 3

Britanski državljanin (22) umro je u Australiji nakon što ga je, dok je pecao ribu iz svog čamca, ugrizla morska zmija, objavila je lokalna policija.

Mladića je zmija ugrizla u četvrtak ujutro oko devet sati po lokalnom vremenu, u trenutku kada je vadio mrežu iz mora. Ribario je u blizini ostrva Grut, na obali Severne teritorije.

>>> Mislili su da su pronašli DŽINOVSKE MORSKE ZMIJE na plaži, a ispostavilo se da je u pitanju nešto potpuno drugačije (FOTO)

Hitna služba stigla je na mesto nesreće, ali nisu uspeli da ga spasu, prenosi BBC.

Po svemu sudeći ovo je prva, ikada zabeležena smrt od ugriza morske zmije u Australiji.

Kako je saopštila lokalna policija, telo mladog Britanca prebačeno je istog dana na obdukciju u obližnji grad Borolula.

- Pružićemo svu potrebnu podršku porodici britanskog državljanina koji je preminuo na području Severne teritorije i u stalnom smo kontaktu s australijskim vlastima - rekao je visoki britanski zvaničnik.

Policija nije saopštila o kojoj vrsti morske zmije se radi. Iako je poznato da su veoma otrovne, retko dolaze u kontakt s ljudima, pa zato i nema puno zabeleženih slučajeva ujeda.

- Ovaj momak zaista nije imao sreće. Uglavnom su to vrlo nežne životinje i ronioci često rone s njima. Ipak, prilikom pecanja, mogu da se zapletu u mreže i postanu opasne iz straha ili zbog nanetih povreda - rekao je profesor Brajan Fraj sa Univerziteta u Kvinslendu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • renata

    6. oktobar 2018 | 09:57

    Previse je rizicno u Australiji ulaziti u more jer ima toliko opasnih stvorenja. Australija je prva na listi po broju vrsta najotrovnijih zivotinja.

  • Vlad

    6. oktobar 2018 | 15:58

    Ova zmija ima toliko jak otrov da kad jednom ugrize moze da ubije 40 odrasle osobe u momentu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA