≫ 

Novi detalji nestanka predsednika Interpola: Supruzi je poslao sliku noža pre nego što mu se izgubio svaki trag (FOTO)

Grejs Meng kaže da se sa suprugom od tada nije čula i da ne zna šta mu se dogodilo

  • 4

Supruga nestalog predsednika Interpola Menga Honveija, Grejs Meng, izjavila je danas da joj je suprug poslao fotografiju noža pre nego što je nestao tokom putovanja u rodnu Kinu.

U prvoj izjavi za javnost o misteriji u vezi s nestankom Menga Hongveija, njegova supruga je novinarima u Lionu danas rekla da veruje da je on, šaljući joj fotografiju noža, pokušao da joj kaže da je u opasnosti, prenosi AP.

Grejs Meng je rekla da nije bila u kontaktu sa njim otkako joj je poruku poslao 25. septembra.

Šta se dešava sa šefom Interpola koji je pre mesec dana bio u Srbiji? Francuzi zbunjeni zbog njegovog nestanka i pretnji, Kinezi tvrde da je pod istragom

Prema njenim rečima, četiri minuta pre nego što joj je poslao fotografiju, od supruga joj je stigla poruka: "Čekaj moj poziv".

Grejs Meng kaže da se sa suprugom od tada nije čula i da ne zna šta mu se dogodilo.

Supruga nestalog predsednika Interpola Foto: Tanjug/AP

Interpol, čije je sedište u Lionu, i zvanično je juče zatražio od Kine informacije o predsedniku te organizacije Mengu Honveiju, koji je nestao pošto je došao u posetu svojoj domovini Kini.

U saopštenju Interpola se navodi da su iskorišćeni kanali za sprovođenje zahteva kako bi se taj zahtev o statusu Menga Hongveija uputio Kini, preneo je AP.

Ta organizacija se nada zvaničnom odgovoru vlasti u Kini.

Muž joj je pre nestanka postao fotografiju noža Foto: Tanjug/AP

Francuska je pokrenula istragu o tom slučaju i saopštila da je Meng ukrcao na avion za Kinu, ali da je nepoznato šta se nakon dolaska u tu zemlju desilo sa njim.

Hongkonški list "Saut Čajna Morning Post" naveo je da je Meng poslednja žrtva aktuelne kampanje protiv korupcije u Kini, kao i da je odveden radi saslušanja.

Od kada je otputovao u Kinu, predsedniku Interpola se gubi svaki trag Foto: Profimedia/TASS

OGLASILE SE KINESKE VLASTI

Disciplinarni organ kineske vladajuće Komunističke partije saopštio je danas da je predsednik Interpola Meng Hongvei pod istragom zbog sumnje da je kršio zakon, a reč je, inače, o visokom kineskom zvaničniku, čiji je nestanak prijavila njegova supruga pre desetak dana.

Meng Hongvei, koji je zamenik kineskog ministra za javnu bezbednost, "osumnjičen je za kršenje zakona i trenutno je pod nadzorom i istragom" novog kineskog tela za borbu protiv korupcije, Nacionalne nadzorne komisije, navodi se u saopštenju, prenosi AP.

To saopštenje je služba kineske Komunističke partija nadležna za korupciju i političku nelojanost objavila večeras na svom sajtu.

VIDEO: Šta treba da znamo kada neko nestane

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dzoni

    7. oktobar 2018 | 20:02

    Koliko vidim ima propusten poziv.. niko ne prica istinu :p

  • Тодорић

    7. oktobar 2018 | 22:12

    Лепо пишу "да је под НАДЗОРОМ", значи ухапшен.

  • Лицемер

    7. oktobar 2018 | 21:10

    Још пар дана да прође па ће оптужити Путина.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA