≫ 

Ovo je snimak nestalog novinara kako ulazi u konzulat Saudijske Arabije u Instanbulu, a onda se pojavljuje famozni crni kombi (FOTO) (VIDEO)

Turski zvaničnici tvrde da je Kašogi ubijen u konzulatu prošle sedmice, što Saudijska Arabija negira navodeći da su te optužbe "neosnovane"

  • 0

Privatna turska televizijska stanica "Njuz čenel 24" objavila je danas snimak nestalog pisca i novinara Džamala Kašogija kako ulazi u konzulat Saudijske Arabije u Istanbulu i crni kombi koji nešto kasnije odlazi ka kući konzula.

TV stanica, bliska turskom predsedniku, sugeriše da je Kašogi bio u crnom kombiju "Mercedes Vito", prenela je agencija AP.

Vašington post objavio poslednju sliku nestalog novinara: Erdogan traži da Saudijska Arabija dokaže da je Kašogi napustio njihov konzulat (FOTO)

Kombi je vozio nekih dva kilometra do kuće konzula i potom je ušao u garažu.

Turski mediji su objavili i fotografije navodnog 15-članog saudijskog "tima za ubistvo" i video o sumnjivom kretanju u saudijskom konzulatu u Istanbulu nakon nestanka novinara Džamala Kašogija pre nedelju dana.

Konzulat Saudijske Arabije u Istanbulu Foto: Tanjug/AP

Saudijska Arabija nije regovala na objavljivanje slika - iako one ne pružaju definitivan dokaz o Kašogijevoj sudbini - koje su objavljene na turskim televizijama i širom sveta, preneo je AP.

Turski zvaničnici tvrde da je Kašogi ubijen u konzulatu prošle sedmice, što Saudijska Arabija negira navodeći da su te optužbe "neosnovane".

Svi mediji neprestano pišu o Kašogiju Foto: Tanjug/AP

Kašogi (59) je nestao pre nedelju dana, nakon što je ušao u konzulat Saudijske Arabije u Istanbulu kako bi dobio dokumenta potrebna za sklapanje braka sa turskom verenicom.

Ljudi traže da se pronađe nestali novinar Foto: Tanjug/AP

Turski zvaničnici strahuju da je on ubijen u kompleksu konzulata, dok saudijski zvaničnici navode da je napustio zgradu nepovređen, ali nisu pružili dokaze da je on ikada izašao iz zgrade.

Kašogi je napustio Saudijsku Arabiju prošle godine pošto je kritikovao saudijsku politiku u Jemenu i pritisak koji se vrši na kritičare vlasti.

Novinar je kritikovao vlast u Saudijskoj Arabiji Foto: Tanjug/AP

Pogledajte video:

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA