Nemački utradesničari imaju sajt na kome učenici prijavljuju nastavnike sa levičarskim političkim stavovima

Sajt je hakovan nekoliko časova nakon pokretanja

  • 0
Haker, hakeri, kompjuter Foto: Pixabay.com

Sajt ultradesničarskog nemačkog političara Štefana Replea i Alternartive za Nemačku (AfD), putem kojeg učenici potkazuju nastavnike za koje procene da preterano izražavaju političke stavove, zapravo levičarske, oboren je danas nekoliko časova nakon pokretanja, a prema Repleu uzrok je hakerski napad.

Rojters prenosi da na sajtu ovog predstavnika AfD u regionalnom parlamentu nemačke pokrajine Baden-Virtemberg stoji poruka da će uskoro opet proraditi.

Džek Ma i njegova porodica postali najbogatiji Kinezi: Osnivač Alibabe "težak" 39 milijardi dolara

- Naš sajt je bio meta hakerskog napada -  navodi se u toj poruci.

Rojters navodi da je nemačka ministarka pravosuđa Katarina Barli taktiku potkazivanja okarakterisala "oruđem diktatora", viđenim svojevremeno u komunističkoj Istočnoj Nemačkoj i tokom nacističke ere.

Agencija navodi da nije uspela da dobije nezavisnu potvrdu da je sajt hakovan, i, ako jeste, ko je to učinio.

Navodi se da je zamenik lidera AfD Georg Pazderski izneo tvrdnju da je ovakav sajt bio neophodan, pošto su učenici u mnogim školama bili izloženi "jednostranom levičarsko-zelenom viđenju sveta".

Rojters navodi da su ovakvu taktiku sa sajtovima koristile druge ultradesničarske stranke, pa je tako antiimigraciono orijentisani holandski političar Hert Vilders izazvao bes javnosti pozivom sunarodnicima da potkazuju "neprijatne" imigrante, na koje naiđu u svojim kvartovima.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA