≫ 

Tramp se sprema za razgovor sa princem Saudijske Arabije: O ubistvu novinara Kašogija tek posle tog susreta

Tramp je rekao da će se pre svega konsultovati sa američkim Kongresom, kako bi formirao adekvatan odgovor

  • 0

Američki predsednik, Donald Tramp, izjavio je juče da će uskoro pričati sa saudijskim princem Muhamedom bin Salmanom o tome da li će uopšte i kakve posledice pretrpeti Saudijska Arabija zbog ubistva novinara Džamala Kašogija.

Tramp je rekao da će se pre svega konsultovati sa američkim Kongresom, kako bi formirao adekvatan odgovor, a da će to uraditi do utorka, prenosi AP.

Šokantne tvrdnje o Kašogijevom ubistvu: Likvidirao ga je tim od 15 ljudi. Trebalo je da ga drogiraju, pa kidnapuju. Telo je izneto u tepihu

Tramp je u više navrata tokom prošle nedelje rekao da se protivi bilo kakvim situacijama koje će dovesti u pitanje dogovor o prodaji oružja Saudijskoj Arabiji, vredan više od 100 milijardi dolara, ali da će razmotriti sankcije.

Tramp je menjao svoje izjave u vezi sa ovim slučajem; Foto: Tanjug/AP

Američki predsednik je u petak izjavio da veruje saudijskoj verziji događaja, odnosno da je novinar ubijen tokom tuče sa više od 10 saudijskih agenata.

Mišljenje je promenio već sutradan u subotu, kada je za "Vašington post" izjavio da veruje da je u saudijskoj verziji događaja bilo "laži i zavere".

Kašogi je nestao 2. oktobra, nakon ulaska u saudijski konzulat u Istanbulu, a Saudijska Arabija je nakon više od dve nedelje potvrdila da je novinar zaista mrtav i da je život izgubio u konzulatu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA