Saudijski princ progovorio o ubistvu novinara: Izbegao da odgovori na optužbe na njegov račun (VIDEO)

Princ je rekao i da će svi krivci biti kažnjeni, kao i da će Saudijska Arabija i Turska zajedno raditi na "postizanju rezultata"

  • 3

Saudijski prestolonaslednik princ Mohamed bin Salman obratio se međunarodnoj javnosti povodom brutalnog ubistva novinara Džamala Kašogija.

On je ubijen u saudijskom konzulatu u Istanbulu, a princ je ovaj događaj nazvao gnusnim zločinom i obećao da će izvršioci biti izvedeni pred lice pravde.

- Zločin je bio stvarno bolan za sve Saudijce - rekao je princ u sredu, ne spominjući navode koji ga optužuju da je upravo on znao i izrežirao ubistvo.

Svi su čekali obraćanje prestolonaslednika Foto: Tanjug/AP

On je govorio na panelu tokom samita u Rijadu, koji predstavlja investicionu konferencju. Mnogi zvaničnici i biznismeni su najavili da će bojkotovati ovaj događaj zbog ubistva novinara.

Američka agencija navodi da su neki međunarodni poslovni lideri povukli svoje učešće na samitu zbog ubistva novinara.

Princ je rekao i da će svi krivci biti kažnjeni, kao i da će Saudijska Arabija i Turska zajedno raditi na "postizanju rezultata", prenosi Rojters.

Ubistvo je nazvao gnusnim zločinom Foto: Tanjug/AP

Istakao je da za ovaj zločin nema opravdanja i imao je poruku za sve one koji pokušavaju da manipulišu ovom situacijom i koji pokušavaju da zavade Rijad i Ankaru.

- Imam poruku za sve njih: To više neće moći da rade dokle god su tu saudijski kralj Salman bin Abdul Aziz, princ Mohamed bin Salman i turski predsednik Erdogan - rekao je on, nakon čega je dobio aplauz.

RAZGOVARAO SA ERDOGANOM

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan i saudijski prestolonaslednik princ Mohamed bin Salman razgovarali su o "potrebi da zajedničkim snagama rasvetle sve aspekte ubistva" saudijskog novinara Džamala Kašogija, saopštili su danas turski zvaničnici.

Pre obraćanja je o slučaju Kašogi razgovarao sa Erdoganom Foto: Tanjug/AP

Erdogan i Salman su, u telefonskom razgovoru, takođe razgovarali i o koracima koje treba preduzeti u istrazi, prenela je agencija AP.

Turski zvaničnici su naveli da je do razgovora došlo na inicijativu saudijskog princa.

Turske vlasti tvrde da je 15-člani saudijski tim ubio novinara u konzulatu Saudijske Arabije u Istanbulu, a Saudijska Arabija je tek posle više od dve nedelje saopštila da je Kašogi ubijen u konzulatu u tuči.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Isko

    25. oktobar 2018 | 10:13

    DA, čovek je bio MMA borac pa se potukao sa njih 18. DA nemate naftu, već bi dobili tepih bombi. Ovako, nikom ništa.

  • Miloš

    25. oktobar 2018 | 11:11

    Eto to je zapad... kada se desio onaj slučaj sa bivsim špijunom u engleskoj u roku od 24 sata je Rusija dobila sankcije bez i jednog dokaza. Ovi ga iseckaju u konzulatu i nikom ništa.

  • Peca

    25. oktobar 2018 | 12:04

    Zločin se odigrao u Saudijskom konzulatu. Koga ovaj farba bre ? Pa svima je jasno da država stoji iza toga .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA