≫ 

Direktor bolnice u Pjongjangu poriče da je američki student mučen do smrti u Severnoj Koreji

Severnokorejski zvaničnici tvrdili su da je Varmbir pao u komu u martu 2016. zbog botulizma i zato što je uzeo tabletu za spavanje

  • 0

Direktor bolnice u Pjongjangu odbacio je danas navode da je američki student Oto Varmbir, koji je preminuo prošle godine po povratku u SAD, mučen do smrti u Severnoj Koreji.

- Kao direktor bolnice koja je direktno učestvovala u zdravstvenom lečenju Varmbira, ne mogu da potisnem moje ogorčenje zbog potpunog američkog izvrtanja istine u vezi sa njegovom smrću - rekao je on, a prenosi severnokorejska agencija KCNA.

Sada se, kako je rekao, postavlja pitanje koji je prikriveni motiv američkih lekara koji pokušavaju da plasiraju drugačiju priču u vezi sa smrću Varmbira, prenosi Jonhap.

Američki student je služio kaznu u zatvoru u Severnoj Koreji Foto: Tanjug/AP

Varmbir je, naime, osuđen na 15 godina prinudnog rada u martu 2016. godine jer je ukrao propagandni plakat iz hotela u Pjongjangu, podseća Jonhap.

On je kasnije oslobođen, nakon što je pao u komu, a preminuo je ubrzo po povratku porodici u SAD.

Severnokorejski zvaničnici tvrdili su da je Varmbir pao u komu u martu 2016. zbog botulizma i zato što je uzeo tabletu za spavanje.

VIDEO: Naduvana Severna Koreja, istina ili mit

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA