≫ 

Srušio se boing 737 sa 189 ljudi: Tek što je poleteo, survao se u more (FOTO) (VIDEO)

Boing 737 nestao je s radara otprilike deset minuta nakon uzletanja

  • 0

Avion indonezijskoga Lion Aira sa 189 putnika i članova posade srušio se u ponedeljak u more kod ostrva Jave, nedugo nakon poletanja iz glavnog grada Džakarte, saopštila je indonezijska agencija za traganje i spašavanje.

Boing 737 nestao je sa radara otprilike deset minuta nakon uzletanja, a novine Straits Times navode da je leteo na liniji Džakarta - Palkanpinang na otoku Banka u Indoneziji.

 

Nešto pre tragedije, piloti su zatražili dozvolu za povratak na aerodrom Sindu Rahayu. Kontrola leta to je dopustila, ali avion je ubrzo nakon toga nestao s radara.

 

Pretpostavlja se da je pao u područje zapadne obale ostrva Jave. Ostaci aviona kao i prtljag putnika već su pronađeni u moru.

 

Akcija traganja i spašavanja i dalje traje. Zasad se zna da su među putnicima bile i dve bebe te najmanje jedno dete, javio je BBC.

 

Lion Air najveća je privatna aviokompanija iz Indonezije koja operiše na 126 aerodroma u Indoneziji, Singapuru, Vijetnamu, Maleziji i Saudijskoj Arabiji.

 

Zajedno sa ćerkom-kompanijom Wings Air, Lion Air nalazi se na listi kompanija kojima su zabranjeni letovi na području Evropske unije.

Potresne scene sa lica mesta i prve fotografije možete videti OVDE.

VIDEO: Ovako izgleda rušenje aviona iz ugla putnika 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA