U ambasadi Vatikana u Rimu pronađene ljudske kosti: Sumnja se da je to devojčica koja je nestala pre 35 godina (FOTO)

Vatikan je saopštio da su delovi ljudskih kostiju pronađeni ove nedelje tokom renoviranja jedne prostorije pridodate ambasadi

  • 2

Advokati porodice Emanuele Orlandi, koja je kao 15-godišnja devojčica nestale pre 35 godina, zatražili su danas od italijanskog tužilaštva i Vatikana više detalja o delovima ljudskih kostiju nađenih u aneksu ambasade Svete stolice u Rimu.

Od Vatikana se traži da što pre saopšti čiji su ostaci pronađeni u ambasadi Foto: Tanjug/AP

Nedavno otkriće delova posmrtnih ostataka probudilo je odmah spekulacije o mogućim vezama sa nestankom Emanuele Orlandi, ćerke službenika u Vatikanu čija sudbina i danas predstavlja jednu od najvećih vatikanskih misterija.

Novinska agencija ANSA javila je da se tužioci fokusiraju na to da li ostaci mogu da se dovedu u vezu ili sa Orlandijevom koja je nestala 22. juna 1983. godine, ili pak sa drugom 15-godišnjom devojčicom Mirelom Gregori, koja je nestala u Rimu mesec dana ranije, 7. maja 1983. godine, prenosi AP.

Emanueli Orlandi se gubi svaki trag 1983. godine Foto: Tanjug/AP

- Tražimo od tužilaca u Rimu i od Svete stolice da objave na koji način su kosti otkrivene i kako se njihovo otkriće dovodi u vezu sa nestankom Emanuele Orlandi i Mirele Gregori - rekla je advokatica Laura Skro, dodavši da saopštenje Vatikana pruža "malo informacija".

Vatikan je saopštio da su delovi ljudskih kostiju pronađeni ove nedelje tokom renoviranja jedne prostorije pridodate ambasadi i da su tužioci zatražili od italijanskih forenzičara da odrede starost i pol tela i vreme smrti.

Stručnjaci navode da bi to moglo da bude utvrđeno za sedam do 10 dana, ako iz delova može da se izvuče adekvatni uzorci DNK.

Vatikanska ambasada u Rimu Foto: Tanjug/AP

Nestanak dve devojčice nikad nije formalno doveden u vezu. Nestanak Emanuele Orlandi je do sad pobuđivao veću pažnju zbog veza sa Vatikanom i mnogih sumnji. Ona je nestala pošto je napustila stan svoje porodice u Vatikanu i krenula na čas muzičkog u Rimu.

Njen slučaj je godinama povezivan sa svim i svačim - od zavere radi ubistva pape Jovana Pavla II, preko finansijskog skandala Vatikanske banke, do rimskog podzemlja, navodi AP.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Лицемер

    31. oktobar 2018 | 17:25

    Опа, девојчице ... није да јуре само дечаке.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA