Sveštenik pedofil koji je napastvovao 27 dečaka tražio manju kaznu jer je udaren veknom hleba u zatvoru. Dobio je još 8 godina!

Najgore je što ništa loše nije video u svojim postupcima

  • 1

Na osnovu toga što je u zatvoru pogođen u glavu veknom hleba, sveštenik pedofil (80) koji je napastvovao 27 dečaka, zatražio je od nadležnih organa da mu smanje kaznu. Molba ne samo da je odbijena, nego mu je na kraju kazna i povećana.

Bivši sveštenik Darsi Džon O'Salivan u Australiji  osuđen je na šest godina 2016. zbog seksualnih napada počinjenih od 1971. do 1983. godine.

Nedavno se obratio sudu tvrdeći da se plaši za svoju bezbednost u zatvoru naročito nakon što ga je jedan od zatvorenika pogodio veknom hleba u glavu.

Ne samo da je australijski sud odbacio molbu, već je dodao još osam godina na već presuđenu kaznu zbog novootkrivenih zločina nad 15 đaka škole u kojoj je predavao.

Sveštenik je 27 dečaka seksualno napastvovao, a ni decenijama kasnije ne pokazuje pokajanje Foto: Privatna arhiva

Sudija je obrazložio novu odluku i time da O'Salivan nije pokazao pokajanje, empatiju za svoje žrtve i shvatanje kakvo delo je počinio.

- Potpuno poričem sve optužbe i da sam se u bilo kakve slične aktivnosti upustio u životu - rekao je sveštenik na suđenju, ali ujedno i detaljno opisao milovanje genitalija dečaka u učionicama, holovima i igralištu. Opisao je svoja dela kao način pokazivanja naklonsti delu učenika.

I na novom suđenju ponovio je da je bio seksualno privučen đacima i da je imao bilo kakvo zadovoljstvo.

- Ja poznajem svoju seksualnost. Fizički me privlače žene. To me ne čini onim čime me opisujete - rekao je on.

(M.Ro., Daily mail)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Тодорић

    3. novembar 2018 | 06:45

    То је суд.Још 8 годиница....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA