Nemački poslanik bi mogao da dobije najuticajniju funciju u EU: Manfred Veber će biti kandidat na izborima za Evropski Parlament

Veber je pobedio bivšeg premijera Finske Aleksandra Stuba

  • 0

Nemački poslanik u Evropskom parlamentu Manfred Veber, dobio je danas podršku partija desnog centra kao kandidat za novog predsednika Evropske komisije koji se bira sledeće godine.

Manfred Veber iz Nemačke slavi nakon rezultata glasanja na sednici za glavnog kandidata EPP-a u Helsinkiju, Finska FOTO:TANJUG/AP

Veber je na samitu Evropske narodne partije (EPP) u Helsinkiju, gde je biran nosilac liste te stranke na izborima za Evropski parlament, sledeće godine u maju, pobedio bivšeg premijera Finske Aleksandra Stuba.

Manfred Veber i Alekander Stubb podižu ruke publici nakon objavljivanja rezultata FOTO:TANJUG/AP

On je time postao glavni kandidat za najuticajniji posao EU, šefa izvršnog organa bloka koji nadgleda zakone i trgovinske sporazume, naveo je Rojters.

Nemačka kancelarka Angela Merkel čestitala Veberu FOTO:TANJUG/AP

Manfred Veber (rođen 14. jula 1972.) je nemački političar koji je od 2004. bio poslanik Evropske narodne stranke u Evropskom parlamentu. Od 2004. godine je član Evropskog parlamenta (MEP) iz Nemačke. Član je Hrišćanske socijalne unije u Bavarskoj, deo Evropske narodne stranke.

On je 5. septembra objavio svoju nameru da se kandiduje za mesto predsednika Evropske komisije.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA