Dečak se obesio jer ga je nastavnica izbacila sa časa - nije hteo da skine kapuljaču

Dečakova majka je istakla da je Derek bio "dobar dečak", ali se nešto promenilo u njemu kada je napunio 12 godina

  • 3

Dečak Derek Brandret (14), koji je pronađen obešen u dvorištu škole, izbačen je sa časa samo sat vremena ranije, jer je odbio da skine kapuljaču, izjavila je njegova majka. Sledećeg meseca će biti peta godišnjica Derekove smrti i njegova majka Kristina Rej i dalje čeka na odgovore. Istraga je još u toku, piše walesonline.co.uk.

Derek je šetao oko škole u Velsu, skoro čitav sat pre nego što je oduzeo sebi život. Pronašao ga je drug koji je krenuo u potragu za njim. Samo sat vremena ranije, izbačen je sa časa, jer je navodno odbio da skine kapuljaču koju je nosio. Drug je otišao da ga traži i pronašao ga je na drvetu. Telo mu je bilo okrenuto leđima i drugar je prvo pomislio da je sve šala. Istog trenutka je pozvao profesore, ali Derek je bio mrtav.

Dokazni postupak o Derekovoj smrti u decembru 2013. godine je još u toku.

NEŠTO SE PROMENILO KAD JE NAPUNIO 12 GODINA

Njegova majka Kristina je znala da njen sin ima poteškoća. Njegovo ponašanje je postalo nestabilno u poslednjih nekoliko godina. Ona je istakla da je bio "dobar dečak", ali se nešto promenilo u njemu kada je napunio 12 godina. Njegovo ponašanje se toliko pogoršalo da majka više nije mogla da savlada dečakove izlive besa i nasilja, pa ga je poslala u hraniteljsku porodicu.

Počeo je da posećuje Jedinicu za upućivanje učenika u Nejlandu, centar za učenje prilagođen mladima sa kompleksnijim potrebama. Kristina se nadala da će tamo dobiti negu i pažnju koja mu je potrebna, ali njegovo ponašanje je nastavilo da se pogoršava i jednog dana se popeo na krov zgrade u kojoj se Jedinica nalazila.

- Nije bio srećan. Rekao mi je da mu je vreme kod hranitelja bilo kao zatvor i želeo je da dođe kući da živi sa mnom, što je konačno uradio u septembru 2013. godine - navela je Kristina. - Hteo je da se vrati u pređašnju školu i složio se da ponavlja godinu. Ali, u roku od nekoliko meseci su me zvali zbog njegovog ponašanja i upozorili ga da bi mogao da se vrati u Jedinicu - dodala je ona.

DUBOKO NESREĆAN

Do decembra 2013. godine Derek se vratio na pređašnje stanje i njegova majka je bila zabrinuta za njegovo mentalno zdravlje. On je 11. decembra pozvao majku.

- Bio je duboko nesrećan. Nisam oka sklopila te noći. Osetila sam da nešto nije u redu - saopštila je ona. Sledećeg dana, zazvonio je telefon.

Majka i posle pet godina čeka odgovore, da joj neko kaže da je nešto više moglo da se uradi. Kroz ceo problematičan Derekov period, nikada mu nije dijagnostikovan bilo kakav poremećaj.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Мићко

    8. novembar 2018 | 23:17

    Обесио би се он пре или касније. Туга

  • Samo istina

    8. novembar 2018 | 23:31

    Roditelji ne bezite od problema trazeci izgovor za svoje dete, vec se suocite sa problemom i reagujte na vreme da se ne bi kajali i krivili druge celog zivota.Svaka osoba prolazi kroz neku krizu u zivotu, ali zato treba naci strucnu osobu posvecenu koja ce pomoci da se prevazidje problem.

  • DARKO 100%

    8. novembar 2018 | 23:14

    Nilje lepo cuti da mladi zivot tako da se ugasi,generalno nesredjena porodica,otac se nigde ne spominje,uslovi za zivot,mentalni sklop roditelja, finasijsko stanje roditelja, socijalizacija ,to su neke stavke koje bi trebalo znati pa reci mozda vise koju rec na tu temu!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA