≫ 

Požar progutao ceo grad u Kaliforniji: Najmanje 9 poginulih, pet tela pronađeno u izgorelim kolima, iseljeno više od 150.000 ljudi (FOTO) (VIDEO)

Požar se toliko brzo širio da vatrogasci nisu mogli ništa da učine

  • 0

Najmanje devet osoba je stradalo u požaru koji je izbio u gradu Paradajz na severu Kalifornije, gde je u potpunosti uništeno 6.700 kuća i prodavnica, čime je taj požar i zvanično postao najrazorniji u državi, saopštilo je danas kalifornijski sekretarijat za šumarstvo i požare.

- Ovo je najgori svenario koji se dogodio. Ovakav događaj dugo nismo doživeli - rekao je šerif te oblasti Kori Honea, prenosi Rojters.

Kako se navodi, tela pet žrtava su pronađena u ili pored automobila, tri u kući a jedna ispred kuće, rekao je Honea i dodao da se najmanje 35 osoba vode kao nestale, a da su tri vatrogasca povređena.

Iseljen je ceo grad Foto: Tanjug/AP

Požar se toliko brzo širio da vatrogasci nisu mogli ništa da učine, rekli su američki zvaničnici, prenela je agencija AP.

Požar je zahvatio površinu od oko 280 kilometara kvadratnih i potpuno je van kontrole.

Vatra je gutala sve pred sobom Foto: Tanjug/AP

Zbog požara koji besne širom Kalifornije evakuisano je 157.000 ljudi, rekao je direktor Kancelarije za vanredne situacije guvernera te američke savezne države, Mark Gilarduči.

Požar koji je izbio u četvrtak uveče i nastavio da se širi u petak primorao je stanovništvo mondenskog Malibua da se evakuiše kao i okolnih područja.

Vatrogasci se bore sa vatrenom stihijom Foto: Tanjug/AP

Među hiljadama evakuisanih su i slavne ličnosti poput reditelja i glumama Giljerma del Tora, Raina Vilsona, starlete Kim Kardašijan.

Zbog šumskog požara u severnoj Kaliforniji preti "neposredna opasnost da izgori" 15.000 kuća i 2.000 komercijalnih objekata, upozoravaju zvaničnici.

Vatrogasna služba saopštila je da je u požaru već uništeno 2.000 zgrada, kao i da jak vetar nastavlja da raspiruje vatru.

U Malibuu, oko 800 kilometara odatle, takođe besne požari koji se preko Santa Ane spuštaju ka vilama vrednim nekoliko miliona.

U okrugu Ventura zbog požara je evakuisano 956.000 osoba, a ugrožen je i grad Tauzend Ouks.

Šef losanđeleske vatrogasne službe izjavio je da je veliki broj kuća oštećen u požaru.

Vatra progutala čitav grad:

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA