Stravični, do sada nepoznati detalji o ubistvu novinara: Kašogijevo telo rastopljeno u kiselini, pa prosuto u kanalizaciju

Na uzorcima uzetim iz kanalizacije konzulata Saudijske Arabije, pronađeni su tragovi kiseline, izvestio je provladin turski list

  • 0

Ubice saudijskog novinara Džamala Kašogija njegovo telo su rastopile u kiselini, a zatim prosule u kanalizaciju, izvestio je danas turski list "Dejli sabah", a verenica ubijenog novinara Hatidže Čengiz reagovala je pitanjem jesu li njegove ubice uopšte ljudi.

- Ne mogu da izrazim svoju tugu zbog rastapanja tvog tela, Džamale! Da li su te ubice i svi oni iza njih uopšte ljudska bića - upitala je Hatidže Čengiz na Tviteru.

Na uzorcima uzetim iz kanalizacije konzulata Saudijske Arabije, pronađeni su tragovi kiseline, izvestio je provladin turski list.

Novinar je nestao 2. oktobra Foto: Tanjug/AP

Na osnovu toga su, kako je navedeno, istražitelji zaključili da je Kašogijevo telo rastopljeno, a zatim prosuto niz kanalizaciju.

Kašogi, novinar koji je kritikovao vlasti u Rijadu, ubijen je 2. oktobra u konzulatu Saudijske Arabije u Istanbulu, što je Saudijska Arabija potvrdila nakon dve nedelje negiranja.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA