≫ 

Subota u Barseloni daleko je od mirnog, porodičnog dana: Na ulicama je haos, sevaju pendreci, pesnice i suzavac (FOTO)

Policija se sukobila sa demonstrantima koji protestuju zbog marša španske policije

  • 0

U Španiji, tačnije u Barseloni, subota je daleko od mirnog, vikend dana. Policija se na kratko sukobila sa demonstrantima tokom protesta Komiteta za odbranu Republike. Demonstranti iskazuju protest protiv štrajka španske policije.

Policija je koristila pendreke ne bi li sprečila protestante da se susretnu sa drugim protestantima, onima iz redova policije, koji su, nedaleko odatle, tražili veće plate, piše AP.

Policija je koristila suzavac, Foto: Tanjug/AP

AP podseća da je u septembru ove godine tokom sličnog protesta separatista zbog drugog marša istog sindikata došlo do sukoba sa regionalnim bezbednosnim snagama, u kojima je 14 ljudi povređeno, a šestoro uhapšeno.

Protesti suzbijani pendrecima, Foto: Tanjug/AP

Agencija navodi da je Španija u političkoj krizi od prošle godine, kada separatistički poslanici u Kataloniji nisu uspeli u naporima da obezbede njenu nezavisnost.

AP navodi da nedavno rađene ankete i izbori pokazuju da je u ovom bogatom regionu na severoistoku Španije 7,5 miliona stanovnika otprilike pođednako podeljeno po pitanju odvajanja od Madrida.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA