≫ 

Otkriveno ko je naredio ubistvo Kašogija: Traži se smrtna kazna za pet osumnjičenih

Telo novinara još uvek nije pronađeno

  • 0

Saudijski javni tužilac izjavio je danas da je osoba koja je naredila ubistvo novinara Džamala Kašogija šef pregovaračkog tima koji je poslat u Istanbul kako bi ga vratio u Saudijsku Arabiju. 

On je dodao da traži smrtnu kaznu za pet od 11 osumnjičenih za ubistvo Kašogija.

Tužilac je dodao da nije poznato gde se nalazi Kašogijevo telo, i naveo da je u toku istraga kako bi se utvrdila lokacija na kojoj se nalaze ostaci tela ubijenog novinara, preneo je Rojters.

On je rekao da je Kašogi, kritičar saudijske politike, ubijen u konzulatu te zemlje u Istanbulu 2. oktobra pošto mu je ubrizgana smrtonosna injekcija, a njegovo telo raskomadano i izneto iz zgrade.

A KO SU "PRAVI POČINIOCI" UBISTVA KAŠOGIJA?

Turski ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu izjavio je danas da njegova zemlja nije zadovoljna smrtnom kaznom koju saudijski javni tužilac traži za petoro osumnjičenih za ubistvo novinara Džamala Kašogija.

Čavušoglu, naime, insistira na tome da bi osumnjičenima koji su zadržani u pritvoru u Saudijskoj Arabiji zbog ubistva Kašogija trebalo da se sudi u Turskoj, prenosi AP.

On kaže i da Turska nije zadovoljna "pojedinim objašnjenima" saudijskih vlasti, smatrajući da je potrebno da se otkrije i ko je naredio ubistvo Kašogija, odnonso ko su "pravi počinioci.

- Ovaj proces ne može se završiti na ovaj način - poručio je Čavušoglu.

Još uvek se ne zna gde je njegovo telo Foto: Tanjug/AP

Komentarišući navode saudijskog tužioca da je Kašogijevo telo raskomadano, Čavušoglu je rekao da to nije "spontana stvar", navodi Rojters.

- Neophodna oprema i ljudi su prethodno obezbeđeni kako bi ga ubili i potom raskomadali - naveo je Čavušoglu, koji ima sumnju i u vezi s činjenicom da je Saudijska Arabija optužila samo 11 od 18 osumnjičeniih, koliko je zadržano u pritvoru.

Istovremeno, on je pozvao Rijad da otkrije gde se nalaze ostaci Kašogijevog tela.

- Gde je telo ubijenog Kašogija? Gde je bačeno, gde je zakopano? - pitao je Čavušoglu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA