≫ 

Drama u srpskoj ambasadi u Atini: Državljanin Srbije upao držeći nož

Kako navodi MSP, mlađi muškarac je ušao u zgradu ambasade, gde je lomio inventar i pretio, pričinjena "znatna materijalna šteta"

  • 6

Jedan čovek s nožem je danas pre podne preskočio ogradu Ambasade Srbije u Atini, prenose grčki internet-mediji kao hitnu vest. Kako su za Telegraf potvrdili iz ambasade Srbije u Atini, upad se zaista dogodio, ali dok je uviđaj još bio u toku, nisu mogli da nam daju više informacija.

CNN Gris (CNN Greece) je preneo da je taj čovek pijan, da su policajci uspeli da mu oduzmu nož i da su ga odveli u policiju. Niko od zaposlenih, koji su bili u tom trenutku u ambasadi, nije povređen, kao ni napadač, navodi Tanjug. Iz ambasade Srbije ističu da su imali dobru saradnju sa grčkom policijom.

Upad je oko 9.30 po lokalnom vremenu (10.30 po srednjoevropskom) prijavio grčki policajac, čuvar Ambasade, smeštene u Ulici Vasilisis Sofija 106.

Nepoznati muškarac navodno bio pod uticajem alkohola, Foto: mfa.gov.rs

Odmah su došle jake policijske snage i policijski pregovarač da bi uspostavio kontakt s čovekom koji je upao u Ambasadu.

Po jednim medijima taj čovek je bio u dvorištu Ambasade, a po drugima u zgradi i nije se znalo da li drži taoce, a mediji su preneli da je u pitanju srpski državljanin.

Muškarac je navodno "bio pod uticajem alkohola, ali ga je policija ubedila da se preda", navodi grčki portal protothema.gr.

MLAĐI MUŠKARAC UŠAO U ZGRADU AMBASADE, GDE JE LOMIO SVE REDOM

Kako je saopštilo Ministarstvo spoljnih poslova, nepoznata, mlađa muška osoba prvo je preskočila ogradu i ušla u dvorište, a zatim nasilno provalila kroz vrata konzularnog odeljenja i ušla u samu zgradu Ambasade.

- Posle pokušaja zaposlenih da razgovaraju sa njim i da ga smire, počeo je da lomi inventar i da preti. U tom trenutku zaposleni su primetili da je provalnik naoružan nožem. Pravovremenom reakcijom zaposlenih i grčke policije, koja je odmah reagovala na poziv ambasadora, muškarac je nakon višesatnih pregovora izveden iz prostorija Ambasade Republike Srbije u Atini - navodi se u saopštenju MSP.

Pričinjena je znatna materijalna šteta, ali je drama posle nekoliko časova završena.

Ambasador Srbije u Grčkoj, Dušan Spasojević potvrdio je da je muškarac naoružan s dva noža upao u zgradu Ambasade jutros malo pre 9 sati.

Dušan Spasojević, Foto: Tanjug/Dragan Kujundzić

- Pretpostavljamo da je prvo preskočio ogradu i ušao u dvorište, a potom provalio kroz metalna vrata konzularnog odeljenja i potom nestao u zgradi ambasade - kazao je srpski ambasador.

Spasojević je dodao da je policija savladala napadača gotovo tri sata posle njegovog upada u zgradu.

Pokušao da opljačka prodavnicu kuhinjskim nožem a gazda ga prebio na mrtvo ime

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Party

    24. novembar 2018 | 11:59

    Srbin je zahtevao produzetak sezone i lepo vreme barem jos 3 meseca...probudio se covek posle one lude zurke u julu....

  • Detroit

    24. novembar 2018 | 12:50

    Srpski drzavljanin jeste,ne mora da znaci da je i Srbin

  • @ Kiki

    24. novembar 2018 | 12:18

    Borimo se protiv narkosa A probleme prave alkosi Šta sad??

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA