Oprostio supruzi koja je pokušavala da ga ubije: Preživeo metak, trovanje, eksploziju (FOTO)

Supruga i najbolji prijatelj hteli da mu "dođu glave"

  • 0

Teško bolestan muškarac, čiji su supruga i najbolji prijatelj hteli da ga ubiju, izjavio je da oprašta ženi! Rej Vederol (53) iz Kanterburija, preživeo je trovanje, upucavanje u lice i eksploziju grejača bazena, od koje je zadobio opekotine drugog stepena, piše BBC.

Njegova žena, njen ljubavnik i njegova ćerka osuđeni su na doživotne robije zbog zavere da počine ubistvo smrtno bolesnog čoveka. Supruga Hejli Vederol (32) je takođe planirala da ga usmrti pilulama za spavanje i insulinom. Ona će u zatvoru provesti minumum od 15 godina zatvora, pošto je na sudu proglašena krivom.

Njen ljubavnik Glen Polard (49) i njegova ćerka Heder (20) su takođe osuđeni po istoj tački optužnice.

Supruga Hejli, njen ljubavnik Glen i njegova ćerka Heder, Foto: Kent Police

Prema rečima sudije Adel Vilijams, u pitanju je surovost najvećeg stepena, "hladna, proračunata surovost, od koje podilazi jeza".

- Kovali ste zaveru da ubijete čoveka jer ste verovali da vam stoji na putu - rekla je ona tokom suđenja.

LEKARI MU DIJAGNOSTIKOVALI TUMOR MOZGA

Tokom 2015. godine, lekari su rekli Reju Vederolu da boluje od terminalne faze kancera mozga i samo 18 meseci života. Tokom 2017. godine, rečeno mu je da je stabilno i da se njegovo stanje nije pogoršalo.

Dok se on borio za život, supruga Hejli se u međuvremenu "spanđala" sa njegovim najboljim prijateljem s kojim je planirala zajednički život. Pa su smislili seriju načina kako da ga "uklone". A Glen Polard, najbolji prijatelj, planirao je i da ga gurne sa zajedničkog broda tokom pecaroške ture.

Jedan od planiranih scenarija je da ga gurnu s brodića tokom pecanja, Foto: Pixabay

KAD JE SVE PROPALO, POKUŠALI I VATRENIM ORUŽJEM

Prošle godine, 29. novembra, Vederol je preživeo i pucanj u lice jer je metak pogodio njegovu desnu jagodičnu kost.

Policija je otkrila i mobilne telefone, kamere, kamuflažnu odeću, kao i izvestan broj registrovanog vatrenog oružja. Ljbavni par je i po internetu istraživao koji je najboji način da se reše njenog muža i najboljeg prijatelja.

Policajac Pol Vilson je rekao:

- Ovo je bio veoma složen slučaj i veoma težak za žrtvu, koja je, iskreno govoreći, srećna što je živa. Morao je da se pomiri sa činjenicom da su njemu troje bliskih ljudi, do kojih je njemu stalo, toliko žarko planirali da ga povrede.

VIDEO: Jezivi snimak pucnjave na fakultetu na Krimu u kojoj je najmanje 19 osoba poginulo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA