Grčko tužilaštvo podnelo žalbu na presudu u slučaju Zakintos: Traže da se Srbima ponovo sudi i to za teško ubistvo

Prema presudi suda u Patrasu, donetoj 22. novembra, najvišu kaznu od 10 godina zatvora dobio je Dušan Ranković

  • 4

Grčko tužilaštvo podnelo je žalbu na prvostepenu presudu kojom su petorica Srba i jedan britanski državljanin bosanskog porekla osuđeni na zatvorske kazne zbog nanošenja teških telesnih povreda Amerikancu Bakariju Hendersonu, od kojih je on preminuo u julu prošle godine na Zakintosu.

Žalbu je podneo zamenik javnog tužioca u Patrasu Jorgos Bisbikis, na zahtev zastupnika porodice Henderson, preneo je grčki sajt Efimerida.

Foto: Tanjug/AP

Bisbikis je tražio da šestorici osuđenih, kao i jednom grčkom državljaninu, koji je oslobođen, ponovo sudi, i to ne samo za krivično delo teške telesne povrede, već za teško ubistvo, kako je tužilaštvo tvrdilo od početka postupka.

Prema presudi suda u Patrasu, donetoj 22. novembra, najvišu kaznu dobio je Dušan Ranković od 10 godina zatvora, Miloš Ilić, Stefan Stojanović i Nemanja Ristić dobili su po devet godina zatvora, kao mlađi punoletnici, dok je Miloš Senić dobio pet godina zatvora.

Amir Omardžić, britanski državljanin bosanskog porekla, osuđen je na 15 godina zatvora.

Sud je oslobodio barmena Jorgosa Skijadopulosa, koji se posle izmena optužnice nije više teretio za ubistvo, već za tuču.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Лицемер

    27. novembar 2018 | 08:13

    Васпитавајте децу да буду толерантни, да знају да нису Богом дани да они суде и пресуђују. Делујте превентивно. Ови сад могу само да цвиле и да куну ... одужило им се летовање због бахатости.

  • 123

    27. novembar 2018 | 07:47

    Dozivotna za sve..!

  • Sibin

    27. novembar 2018 | 08:17

    Pritiskaju ih amerikanci!!!!jok nek ih osude na po 100godina

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA