Usred drame sa migrantima, Tramp šalje ćerku u Meksiko na inauguraciju predsednika

Američki predsednik je juče o svojoj odluci obavesti novinare

  • 0

Predsednik SAD Donald Tramp potvrdio je da će njegova ćerka Ivanka Tramp u subotu prisustvovati inauguraciji novoizabranog meksičkog predsednika Manuela Lopesa Obradora.

On je naveo da je ćerkino prisustvo na inauguraciji najavljeno u oktobru. Rojters prenosi da je Tramp to kazao novinarima juče tokom posete Misisipiju.

Novi meksički predsednik Manuel Lopes Obrador Foto: Tanjug/AP

Ovo nije prvi put da Ivanka predstavlja SAD na međunarodnim dešavanjima. Zajedno sa svojim mužem je bila izaslanik na svečanosti povodom prebacivanja američke ambasade iz Tel Aviva u Jerusalim, ranije ove godine.

Ivanka u Jerusalimu Foto: Tanjug/AP

Svog oca je menjala i na pojedinim skupovima tokom samita G20 u Hamburgu prošle godine.

Ivanka na samitu G20 u Hamburgu Foto: Tanjug/AP

MEKSIKO UPUTILO DIPLOMATSKU NOTU SAD

Ministarstvo spoljnih poslova Meksika uputilo je sinoć diplomatsku notu američkoj vladi u kojoj traži "punu istragu" onoga što je nazvalo upotrebom nesmrtonosnog oružja prema meksičkoj teritoriji.

Rojters podseća da su američke vlasti u nedelju ispaljivale kanistere suzavca prema migrantima u Meksiku u blizini graničnog prelaza koji razdvaja meksički grad Tihuanu od San Dijega u američkoj saveznoj državi Kaliforniji, nakon što je deo migranata pokušao da uđe u SAD.

(Telegraf.rs/Agencije)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA