≫ 

Zarobljeni ukrajinski mornari na sudu: Jednom od uhapšenih određen pritvor (VIDEO)

On je optužen na osnovu ruskog Krivičnog zakonika za ilegalni prelazak granice, a izjasnio se kao nedužan

  • 3

Krimski sud naložio je danas da jedan od 24 ukrajinska mornara, koje je Rusija pritvorila proteklog vikenda, ostane u pritvoru u naredna dva meseca.

Istražitelj u krimskom sudu rekao je da se taj mornar suočava sa optužbama da je povredio rusku granicu, za šta je predviđena kazna do šest godina zatvora, javljaju ruske agencije.

Ukrajinskom mornaru određen je pritvor do 26. januara, navodi AP.

Reč je o Vladimiru Varimezu (26) iz Odese, uhapšenom 25. januara.

On je optužen na osnovu ruskog Krivičnog zakonika za ilegalni prelazak granice, a izjasnio se kao nedužan, prenosi Tas s.

Ruska pogranična straža u nedelju je zaplenila tri ukrajinska vojna broda i pritvorila njihovu posadu, zbog čega je Kijev u ponedeljak uveo 30-dnevno ratno stanje u 10 od 27 ukrajinskih regiona koje smatra najpodložnijim eventualnom ruskom napadu. Ratno stanje stupa na snagu sutra.

Moskva je saopštila da je pogranična straža zaplenila ukrajinske brodove jer su prekršili važeće propise o kretanju sa područja Crnog mora ka Azovskom moru, kroz Kerčki prolaz, te da su ilegalno preši rusku državnu granicu i izveli opasne manevre.

Rusija je zadržala tri ukrajinska broda koja su prema njenim rečima ilegalno prešla granicu Foto: Tanjug/AP

Ukrajinske vlasti zabranile ulazak za više od 50 Rusa

Beloruski graničari su saopštili da su ukrajinske vlasti zabranile ulazak u Ukrajinu za više od 50 Rusa, kako navode, iz nepreciziranih razloga.

Ukrajina je 2015. godine zabranila sve direktne letove za i iz Rusije zbog separatističkog konflikta na istoku, pri čemu je Belorusija putnicima postala pogodna destinacija za presedanje, preneo je AP.

Kako je portparol beroluske granične službe Anton Bičkoviski izjavio za AP, za 52 osobe koje su putovale beloruskim nacionalnim prevoznikom odbijen je ulazak u Ukrajinu juče po dolasku i oni su vraćeni nazad avionom.

Ukrajina je pojačala kontrole na graničnim prelazima posle aneksije Krima i rutinski odbija ulazak putincima na kijevskom aerodromu, ali broj odbijenih putnika koji su navele beloruske vlasti je najveći poslednjih godina.

VIDEO: Opasno rusko naoružanje stiže u žarište sukoba

VIDEO: Porošenko traži hitno puštanje ukrajinskih vojnika iz zatočeništva

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Masa

    27. novembar 2018 | 17:43

    SAD preko Ukrajine opipava puls Putinu Misle da je to Rusija iz doba Gorbacova i Jelcina Ali mislim da je Putko tvrd orah dako na njemu polome zube .

  • Алфи

    27. novembar 2018 | 18:20

    Тако је бре удри фашисте док непопадају....

  • Pavle

    27. novembar 2018 | 17:08

    jel priznao sve?sigurno da je....tukli ga ko konja jedva hoda lik na videu hahahha

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA