≫ 

Tramp hoće da se vidi s Putinom, ali ruski predsednik prvo mora da "ispegla" jednu stvar

Nakon incidenta u Kerčkom moreuzu, Amerika ispostavila zahtev Rusiji

  • 10

Američki predsednik Donald Tramp spreman je za sastanak sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, ali tek nakon što Rusija oslobodi ukrajinske mornare, koji su uhapšeni tokom incidenta u Kerčkom moreuzu, i vrati Kijevu zaplenjene ukrajinske vojne brodove, izjavio je državni sekretar SAD Majk Pompeo.

"Želimo da mornari i brodovi budu vraćeni", poručio je Pompeo u danas objavljenom intervjuu za Si-En-En, a u odgovoru na pitanje o uslovima američke strane za nastavak dijaloga sa Rusijom.

Foto: Tanjug/AP

Pompeo je izrazio žaljenje zbog otkazivanja sastanka dva predsednika, istakavši da su "do toga doveli Rusi, svojim ponašanjem u Kerčkom moreuzu".

- Predsednik Tramp je rekao da želi sastanak i razgovor s predsednikom Putinom. Mnogo toga je potrebno da bismo zajedno našli put kojim ćemo nastaviti dalje, mnogo je mesta na kojima su Amerikanci pod rizikom - rekao je Pompeo, zaključivši da se SAD i Rusija nalaze u situaciji u kojoj dijalog ne može biti održan.

Prošle nedelje je u Kerčkom moreuzu došlo do incidenta u kojem je ruska pogranična straža zaplenila tri broda ukrajinske mornarice i uhapsila njihovu posadu, pod optužbama da su povredili ruske granice.

VIDEO: Pre 15 godina Džordž Buš stariji susreo se sa Putinom i upozorio ga na svog sina

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA