Misija završena, više nema kome da pomaže: Dirljiva fotografija Bušovog labradora, pored kovčega sa telom bivšeg predsednika, obišla svet (FOTO)

Buš će biti sahranjen u četvrtak u Teksasu pored njegove žene Barbare i ćerke Robin

  • 11

Bivši predsednik SAD-a Džordž Buš Stariji preminuo je u petak u 94. godini, a dirljiva fotografija njegovog psa pomagača koji tužno leži pored kovčega od jutros obilazi svet.

Bivši Bušov portparol Džim Mekgret objavio je na Tviteru fotografiju labradora uz poruku "Misija završena".

Bivši predsednik SAD-a imao je Parkinsonovu bolesti, a ovaj labrador je bio obučen da mu otvori vrata, pokupi neke predmete ili pozove pomoć, piše CNN.

Buš je Salija je dobio u junu od neprofitne organizacije "VetDogs", a na Tviteru je tada odmah pokazao oduševljenje.

Inače prema pisanju CNN-a poslednji let na Air Force One biće nazvan "Specijalna misija 41" u čast preminulog bivšeg predsednika Džordža Buša Starijeg.

Po tradiciji, avion se naziva Air Force One kada je predsednik na letu, ali  Tramp neće putovati tim avionom ove nedelje, tako da je redizajniran i preimenovan u Bušovu čast.

- Air Force One stigao je u Hjuston za ono što će se tehnički zvati "Specijalna vazduhoplovna misija 41" u utorak i sredu -  napisao je na svom Tviteru Džim MekGret.

Na letu sa telom bivšeg predsednika Buša biće članovi negove porodice, uključujući njegove sinove i unuke, kao i bliski prijatelji i saradnici.

Foto: Tanjug/AP

Danas će Bušovo telo biti prevezeno u Vašington, gde će se nalaziti u Kapitolu do srede ujutro, kada će biti održana komemoracija u Nacionalnoj katedrali u Vašingtonu.

Telo Džordža Buša Starijeg će biti vraćeno u Hjuston kasnije u sredu istim avionom na završnom letu "Specijalna vazdušna misija 41".

Buš će biti sahranjen u četvrtak u Teksasu pored njegove žene Barbare i ćerke Robin koja je umrla kao dete od leukemije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA