Ovih 5 žena su zakuvale čorbu Džordžu Bušu starijem: Optužile su ga za seksualno zlostavljanje, a objasnile su sve "sočne" detalje

Ovih pet žena optužilo je sada već preminulog predsednika da ih je uhvatio za zadnjice za vreme fotografisanja

  • 3

Bivši američki predsednik Džordž Buš stariji, koji je preminuo u petak u 94. godini života, nekoliko puta je bio optužen za seksualno uznemiravanje. Pored mlade glumice Heder Lind, još četiri žena priznalo je da ih je bivši predsednik dodirivao na neprikladan način.

Ovih pet žena optužilo je sada već preminulog predsednika da ih je uhvatio za zadnjice za vreme fotografisanja, prenosi Biznis insajder.

Predsednik koji je voleo da hvata žene za zadnjicu tokom fotografisanja Foto: Tanjug/AP

HEDER LIND

Glumica Heder Lind (35) je prošle godine u oktobru na Instagramu obajvila da je Džordž Buš stariji seksualno uznemiravao i pričao "masne viceve".

Incident se dogodio dok je pozirala sa Bušem tokom promotivne turneje za njenu seriju "Vašingtonski špijuni", snimljenu za ABC televiziju 2014. godine.

Na fotografiji se vidi Lind kako stoji pored Buša u invalidskim kolicima. Inače, dok su pozirali za ovu fotografiju, pored njih je bila i Barbara Buš.

Lind je prva progovorila o uznemiravanju Foto: Profimedia

Porparol bivšeg predsednika izvinio se glumici zbog njegovog ponašanja.

- Predsednik Buš ne bi nikada, ni pod kojim okolnostima namerno izazvao bilo kakvu nevolju, i iskreno se izvinjava ukoliko je njegov pokušaj humora uvredio gospođu Lind - navodi se u saopštenju Bušovog portparola.

NEPOZNATA ŽENA 1992.

Druga žena rekla je kako je Buš seksualno uznemiravao tokom prikupljanja sredstava za Bušovu predizbornu kampanju u Mičigenu 1992. godine. 

Žena, koja nije želela da otkrije identitet zbog straha od medijske pažnje, rekla je kako je Buš "zgrabio za zadnjicu dok se fotografisala sa njim i svojim ocem".

- Približili smo se zbog porodične fotografije, kada me je uhvatio za zadnjicu. Bilo je to kao nežno stiskanje - opisala je ona za CNN.

Ona je rekla kako se osećala uznemirenom ali nije htela da privlači pažnju jer je verovala da je u pitanju "nesrećni slučaj".

To je radio i dok je supruga bila pored njega Foto: Tanjug/AP

ROZALIN KORIGAN

Rozalin Korigan opisala je sličan incident koji se dogodio 2003. godine, kada je ona imala 16 godina, tokom predsedničkog mandata Bušovog sina, bivšeg predsednika Džordža V. Buša.

Navodni incident dogodio se na skupu službenika CIA-e, na kojem je Korigan bila sa roditeljima, od kojih je jedao bio obaveštajni službenik.

Ona je rekla za Tajm da je predsednik, koji je tada ima 79. godina, uhvatio za zadnjicu dok se fotografisala sa njim i svojom majkom.

Buša starijeg je pet žena optužilo za seksualno uznemiravanje Foto: Tanjug/AP

- Čim je počelo odbrojavanje za fotku, on je spustio ruku sa mog struka na zadnjicu i stisnuo je, što je dovelo do toga da moja usta budu široko otvorena na fotografiji - opisala je ona.

Korigan je rekla kako su odustali od tužbe jer su se plašili da će njen otac ostati bez posla u CIA, ali da je predsednikovo izvinjenje učilio da se oseća još gore.

KRISTINA BEJKER KLAJN

Romanopisac Kristina Bejker Klajn priznala je da je tokom foto sešna sa Bušom u aprilu 20104. godine, bivši predsednik imao interesantnu razmenu sa njom.

- Želite da znate koja je moja omiljena knjiga? - navodno joj je šapnuo Buš dok se fotograf pripremao da slika.

Baš na vreme za slikanje, Buš joj je rekao da je to "David Cop-a-Feel", dok je istovremeno uhvatio za zadnjicu.

Kada je u povratku kući pričala svom suprugu šta se desilo, njen vozač je rekao kako je "već čuo sličnu stvar ranije".

- Verujem da ćete biti diskretni - rekla im je tada Bejker Klajn.

DŽORDANA GROLNIK

Njujorška glumica Džordana Grolnik rekla je kako je Buš uhvatio tokom fotografisanja u pozorištu u Majnu 2016. i da je upotrebio sličnu tehniku koju je koristio na Kristini Bejker Klajn.

- Svi smo se okupili oko njega i Barbare da bismo se slikali, a ja sam stala pored predsednika. Stavio je desnu ruku iza mene, a dok smo se osmehivali za fotografisanje, upitao nas je "da li želimo da znamo ko je njegov omiljeni mađioničar". Dok sam osećala kako zapada ruku u moje telo, rekao je "David Cop-a-Feel" - ispričala je glumica.

Glumica (levo od Buša) je objavila ovu fotku pa je brzo obrisala Foto: Instagram/@jordanagrams

Prema njenim rečima, ljudi iz grupe počeli su da se smeju kako bi se izvukli iz neprijatne situacije, dok je Barbara rekla nešto u fazonu "kako će sebe da otera u zatvor".

- Pomislila sam, nema veze. On je samo prljavi starac - rekla je Grolnik.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA