Velika akcija policije u Evropi i Južnoj Americi: Uhapšeno 90 mafijaša

Operacijom je koordinisao Eurojust, evropska jedinica za borbu protiv prekograničnog organiziranog kriminala

  • 0

U Nemačkoj, Italiji, Belgiji i Holandiji rano jutros su sprovedene koordinisane racije čija meti su bili pripadnici italijanske mafije.

Nemačka federalna policija saopštila je da su pretresene prostorije koje se dovode u vezu sa "Ndrangetom", organizovanom kriminalnom grupom sa juga Italije. Ndrangheta je jedna od tri glavnih italijanskih mafijaških organizacija, zajedno sa napuljskom Kamorom i sicilijskom Kozom Nostrom.

Operacijom je koordinisao Evrodžast (Eurojust), evropska jedinica za borbu protiv prekogranicnog organizovanog kriminala.

Federiko Kafiero De Raho, italijanski anti-mafijski i anti-teroristički državni tužilac i Đovani Bombandieri glavni tužilac Italije, Region Kalabrija, na konferenciji za novinare o operaciju Polino u četiri zemlje koje se bore protiv Kalabrijske mafije Foto: Tanjug/AP

Italijanska policija rekla je da je uhapšeno 90 ljudi u Južnoj Americi.

Detalji operacije za sada nisu poznati, a kasnije tokom dana u Hagu će ovim povodom biti održana konferencija za novinare.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA