Francuska policija trenira strogoću, snimak hapšenja učenika izazvao uzbunu: Deca klečala na kolenima sa rukama iza glave, a onda se začula sramna izjava (VIDEO)

Video snimak proširio se na društvenim mrežama i izazvao lavinu kritika od strane trgovinskih sindikata i levičarskih stranaka na račun policijske brutalnosti

  • 3

Na internetu se pojavio video snimak brutalnog hapšenja učenika koji su u Parizu protestovali i izazvao uzbunu i bes uoči novih protesta najavljenih za vikend.

Na snimku koji je napravljen u utorak, u mestu Mant-La-Žoli na obodu Pariza, vidi se grupa učenika koji kleče na kolenima sa rukama povijenim iza glave, okružana pripadnicima policije u punoj opremi, čija se lica ne vide od ski maski koje nose kao deo opreme, prenosi AP.

U jednom od snimaka čuje se policajac koji kaže: "Evo razreda koji se lepo ponaša".

Video snimak proširio se na društvenim mrežama i izazvao lavinu kritika od strane trgovinskih sindikata i levičarskih stranaka na račun policijske brutalnosti, navodi agencija.

Ministar unutrašnjih poslova Francuske Kristof Kastane rekao je u petak da je u tom mestu uhapšena 151 osoba i dodao da su neki od njih nosili oružje.

Takođe je naglasio da niko od studenata nije povređen.

Srednjoškolci širom Francuske pridružili su se protestima koji u toj zemlji traju nedeljama, a oni protestuju zbog reformi obrazovnog sistema.

Generalni sekretar najvećeg trgovinskog sindikata Francuske Se-Že-Te (CGT) Filip Martine je komentarišući taj video snimak, u intervjuu za francuski "Mond" kratko kazao "jednostavno ne tučete decu".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    7. decembar 2018 | 17:42

    BRUTALNOST REZIMA !!! STRASNO !!!

  • Toto

    7. decembar 2018 | 15:31

    Visok nivo demokratije, u pm!

  • Љиљана

    8. decembar 2018 | 11:20

    Није тамо зеленија трава него код нас. Тек тамо колико сиротиње, спавају по улицама, а и моги пензионери једва састављају крај са крајем, а има и народних кухиња. Додуше капоталистичка 'демократија', али није свима исто.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA