≫ 

Albanski studenti ne odustaju od protesta: Odbili su da razgovaraju sa Edijem Ramom, traže da im se ispune zahtevi (VIDEO)

Više hiljada studenata blokiralo je glavnu ulicu prestonice ispred zgrade Ministarstva obrazovanja navodeći da njihovi zahtevi - smanjenje školarina na pola

  • 7

Studenti državnog univerziteta u Tirani odbacili su danas ponudu albanskog premijera Edija Rame da razgovaraju o njihovim zahtevima.

Više hiljada studenata blokiralo je danas glavnu ulicu prestonice ispred zgrade Ministarstva obrazovanja navodeći da njihovi zahtevi - smanjenje školarina na pola, bolji uslovi i učešće studenata u odlučujućim telima - nisu za pregovore.

Godišnja studentska školarina u Albaniji kreće se od 20.000 do 45.000 leka, prenosi AP.

Studenti protestuju i u drugim gradovima a neki su doputovali u Tiranu poručivši da će bojkotovati predavanja sve dok im se ne ispune zahtevi.

Premijer Edi Rama je u video poruci na Fejsbuku rekao da je spreman da se sastane sa studentskim predstavnicima u bilo koje doba.

Pogledajte video:

VIDEO: Rama i Haradinaj su slavili, a manje se bave unutrašnjim problemima

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    7. decembar 2018 | 18:23

    Ovog ne vole ni svoji a kamoli drugi

  • Dragan

    7. decembar 2018 | 18:10

    Logicno objasnjenje zasto studenti ne zele susret sa Ramom.Uz skolarine bore se za zemlju bez korupcije,kriminala,ciji je Rama autentican izdanak.Mozda ce nadolazeca mladost zarotirati Albaniju..Pocelo je..

  • hmmmm

    7. decembar 2018 | 19:09

    Cuj studenti u Albaniji??!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA