Skandal na koncertu čuvenog ruskog hora "Aleksandrov" u Poljskoj: Vandali prekinuli nastup i pokušali da razvuku ukrajinsku zastavu (VIDEO)

Ekstremisti su raširili plakate s antiruskim parolama i uzvikivali: „Dalje ruke od Ukrajine“

  • 9

Dvojica proukrajinskih aktivista iskočila su na scenu tokom nastupa Ansambla pesama i igara Ruske armije „Aleksandrov“ u poljskom gradu Bigdošu i pokušala da prekinu koncert.

Incident se dogodio 7. decembra. Kada su umetnici izvodili pesmu „Sveti rat“, praćenu izvođenjem poznatog kozačkog plesa sa sabljama, na scenu su se popela dvojica muškaraca. Oni su raširili plakate s antiruskim parolama i uzvikivali: „Dalje ruke od Ukrajine“. Zatim su pokušali da izvuku poljske i ukrajinske zastave.

Navedeno je da je jedan od huligana, dok je istrčavao na scenu, prevrnuo zastavu Rusije, koja je bila postavljena pored poljske zastave. Na video-snimku je primetno da su se u sali začuli zvižduci negodovanja. Neko iz pubike je zatražio da se pozove obezbeđenje. Ubrzo su pripadnici obezbeđenja došli na scenu i odveli izgrednike.

Sudeći po objavljenim kadrovima, proukrajinski aktivisti nisu uhapšeni. U početku su svoje plakate držali u foajeu, a zatim, kada je od njih zatraženo da napuste dvoranu, raširili su plakate pored ulaza u koncertnu salu.

(Telegraf/Sputniknews.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ko im je kriv sto su izabrali rat

    8. decembar 2018 | 22:40

    ne bi rusija nikog dirala da amerika ne siri papke svog terorizma

  • Nikolas

    9. decembar 2018 | 00:05

    SAMO NEKA NEONACISTI SIRE MRZNJU I FASIZAM PA CE PROCI KAO NJIHOVI OCEVI I DEDE!!! PUTINE SPRZI FASISTE !!!

  • @ Kiki

    8. decembar 2018 | 20:39

    Kako svi vole ruse Gde god se pojave euforija Još njihovu dobrotu pamti istočna Evropa

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA