≫ 

"Dolazimo po vas političari": Uljez upao kroz kapiju britanskog parlamenta, policajci ga savladali elektrošokovima (FOTO)

Osumnjičeni je uspeo da pređe nekoliko metara pre nego što ga je policija onesposobila

  • 0

Policajci opremljeni tejzerima savladali su uljeza koji je prošao kapije britanskog Parlamenta u Londonu i nasrnuo na policajce, danas oko podneva. Muškarac je završio na zemlji nedaleko od mesta gde je napadač Halid Masud ubio policajca Kita Palmera prošle godine, piše Dejli mejl.

Navodi se da je osumnjičeni protrčao kroz kapiju, dok je taksi, koji ga je dovezao, odlazio. Prešao je nekoliko metara pre nego što ga je policija onesposobila. Muškarac je vikao "Dolazimo po vas političari!" pre nego što su ga strpali u "maricu" i odvezli, navode svedoci. Trenutno ga čeka procena mentalnog zdravlja.

Policija odvodi uljeza, Foto: Tanjug/AP

Policija trenutno ne tretira incident kao teroristički. Ali, ovaj incident je pokrenuo pitanja o bezbednosti oko parlamenta, posle serije terorističkih napada.

Fotografije sa lica mesta pokazuju muškarca, koji je nosio crnu kapu, zelenu jaknu i farmerice, prikovanog za zemlju, a troje policajaca je oko njega. Jedan od njih mu je uperio pištolj u glavu, drugi je držao tejzer, a treći pendrek.

Policija na oprezu oko parlamenta, Foto: Tanjug/AP

Kako navodi jedan svedok, video je da je osumnjičeni pao na zemlju:

- Nešto je vikao. Oborili su ga tejzerom, videle su se žice. Nisam čuo da su policajci išta vikali, ali je to možda bilo i zbog cele buke i zbrke. Stavili su mu lisice na ruke i podigli ga. Onda su mu otkopčali jaknu da vide ima li kakvo oružje. Ubrzo je stiglo još policajaca koji su nam rekli da se pomerimo i napravili kordone oko ulaza - kaže ovaj svedok.

Muškarac za sada ostaje u pritvoru.

Tokom trajanja incidenta nije dolazilo do obustave rada parlamenta.

VIDEO: Misteriozni posetilac sedišta britanske vlade

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA