≫ 

Džinovski talas me je zalepio za ogradu, a voda vukla nazad: Plakao sam i opraštao se. Ispovest dečaka koji je preživeo cunami u Indoneziji (FOTO) (VIDEO)

Udario sam u ogradu koja se nalazi na oko 30 metara od plaže i uhvatio se za nju najjače što sam mogao, priča on

  • 0

Dečak koji je preživeo stravičnu nesreću u Indoneziji, Vazki Kurnivan, kazao je da ga je talas visine jednog metra zakucao u ogradu ispred hotela kada je istrčao po motor.

Kako je ispričao, bio je na stručnoj obuci sa još 30 učenika u hotelu Patra Komfort kada su ljudi počeli da utrčavaju u hol hotela vičući: "More nadolazi".

Bio je, kako je kazao, zbunjen jer nije osetio zemljotres, ali je istrčao do parkinga da pokušao da dospe do svog motora. Dok je stigao do motora, već je sve bilo poplavljeno.

Tela poginulih, Foto: AP Photo/Fauzy Chaniago

- Odjednom me je talas visine jednog metra udario. Pao sam, voda me je odnela daleko od motora. Udario sam u ogradu koja se nalazi na oko 30 metara od plaže i uhvatio se za nju najjače što sam mogao pokušavajući da se oduprem jačini vode. Delovalo je kao da će me odvući nazad u more. Plakao sam u strahu - Je li ovo cunami? Mislio sam da ću umreti - kazao je 16-godišnji dečak.

Posledice razornog talasa, Foto: AP Photo/Fauzy Chaniago

Snimci stravične nesreće u Indoneziji, na kojima se vidi udar cunamija pojavili su se na društvenim mrežama. Između ostalog, pojavio se snimak kako cunami odnosi bend "Seventin" (Seventeen) i ljude na rok koncertu na plaži Tanjung Lesung.

Frontmen grupe objavio je na Instagramu kako su poginuli menadžer benda i basista, dok se za preostalom trojicom članova benda i njegovom suprugom i dalje traga.

Za nestalima se i dalje traga, Foto: AP Photo/Fauzy Chaniago

Najmanje 222 osobe su poginule, 843 su povređene i za 28 se traga posle cunamija koji je pogodio ostrva Javu i Sumatru. Cunami je pogodio plaže oko Sundskog prolaza, između Jave i Sumatre, nakon što je pokrenuto podvodno klizište izazvano erupcijom vulkana.

VIDEO: Najjeziviji snimak cunamija u Indoneziji

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA