≫ 

Novi skandal Makronovog bivšeg telohranitelja: Prvo je tukao demonstrante, a sada koristi diplomatski pasoš iako je otpušten

Ovo je poslednji u nizu skandala oko Aleksandra Benale, a njegova povezanost sa Makronom naškodila francuskom predsedniku

  • 0

Francusko Ministarstvo spoljnih poslova zapretilo je da će pokrenuti pravni postupak protiv bivšeg savetnika za bezbednost francuskog predsednika Emanuela Makrona zbog navoda da je koristio diplomatski pasoš i nakon što je otpušten jer je pretukao demonstranta.

Ovo je poslednji u nizu skandala oko Aleksandra Benale, navela je agencija AP, dodajući da je njegova povezanost sa Makronom naškodila francuskom predsedniku.

"Mond" je ove nedelje objavio da je Benala nedavno putovao u Čad i Kamerun na "sastanke na visokom nivou", a istraživački sajt "Mediapart" je naveo da je tom prilikom koristio diplomatske pasoše.

On još uvek nije vratio dva diplomatska pasoša Foto: Tanjug/AP

Iz predsedničke palate poručuju da Benala više nema nikakve veze sa kancelarijom Makrona.

Portparolka francuskog Ministarstva spoljnih poslova Agnes fon der Mil je saopštila da je ministarstvo u julu tražilo od Benale da vrati svoja dva diplomatska pasoša, ali da on to nije učinio.

Kako je navela, ministarstvo sada razmatra "preduzimanje narednih koraka", među kojima je i pravni postupak.

Video: "Žuti prsluci" ne odustaju od protesta

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA