≫ 

Eksplodirao turistički autobus: Ima mrtvih i povređenih kod Kaira (FOTO)

Autobus je prevozio vijetnamske turiste

  • 6

U eksploziji autobusa u Kairu ima nekoliko poginulih, kao i povređenih, prenosi Sputnjik navode Sky news Arabia. Kako se navodi, u pitanju je turistički autobus. Kako navodi Russia today, najmanje četovro turista je poginulo, a 10 je povređeno kada je autobus sa turistima iz Vijetnama krenuo ka piramidama.

Eksplozija se navodno dogodila u blizini kompleksa piramida u Gizi, u 18.15 časova, po lokalnom vremenu. Za sada, nema zvaničnih informacija egipatskih vlasti o ovom događaju.

Najmanje četvoro mrtvo u eksploziji u Gizi Foto: Profimedia

Pored vozača i vodiča, u autobusu je bilo ukupno 14 turista iz Vijetnama, od kojih je samo dvoje ostalo nepovređeno, prenosi AP.

Kako je izjavio egipatski ministar unutrašnjih poslova, eksploziju je navodno izazvala improvizovana naprava. Naprava je bila skrivena u zidu pored puta u Gizi, nedaleko od piramida, a aktivirana je u trenutku prolaska autobusa.

Za sada niko nije preuzeo odgovornost za napad na autobus kod Kaira Foto: Profimedia

Za sada niko nije preuzeo odgovornost za napad.

Agencija podseća da se napad događa u trenutku kada industrija turizma u Egiptu ponovo pokušava da stane na noge, jer je bila značajno pogođena političkim događajima i nasiljem koje se dogodilo nakon Arapskog proleća 2011. godine. Rezultat današnjeg napada, kako ocenjuje agencija, biće vrlo verovatno pojačanje bezbednosti oko crkava i sličnih objekata uoči Nove godine i pravoslavnog Božića.

Napadnut turistički autobus Foto: Profimedia
Bomba je bila kraj puta Foto: AP/Tanjug
Da li je Egipat bezbedan za turiste? Foto: AP/Tanjug

VIDEO: Kinez bacio improvizovanu bombu u autobusu i ranio 17 ljudi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ama nikada

    28. decembar 2018 | 19:01

    Ama nikada nebi putovao za egipat, tunis i crnu goru.

  • Dragan V

    29. decembar 2018 | 07:45

    Trenutno sam u Egiptu.Kada se cuje ovakva vest,prvo pomislis islamski terorizam.A tamo neki Kinez,pored puta montirao eksplozivnu napravu.Ovde u Sharmu je predivno.I dok smo dolazili iz Kaira kolima,imali smo desetak kontrola.Vojska i policij u sluzbi zastite turista.U gradu diskretno sve nadziru,i na plazama sekjuriti prate,kontrolisu..Jednom recju,ovo je po meni najsigurnija drzava na svetu.A pojedinacni istupi,moguci su svuda,i tesko ih je predvideti i spreciti..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA