Hoće li "žuti prsluci" i teroristički napadi obeležiti doček u Parizu? Preko 148.000 policajaca i vojnika biće na ulicama Francuske

Obezbeđenje je pojačano do maksimuma

  • 0

Francuska policija koristiće dodatne mere obezbeđenja na javnim mestima u Francuskoj u toku novogodišnjih praznika, zbog uvećane pretnje od terorističkih napada i novih protesta "žutih prsluka".

Oko Jelisejskih polja u Parizu biće postavljen kordon, kako bi se obezbedili tržni centri, javni prostori i transportna mreža, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova, prenosi "Blumberg".

Iz Ministarstva kažu da će u toku novogodišnje večeri biti angažovano 148.000 policajaca i vojnika.

Preko 148.000 policiajaca i vojnika dežuraće tokom praznika Foto: Tanjug/AP

- Proslava Nove godine 2019. se dešavaju u vreme visoke terorističke pretnje i nenajavljenih protesta na javnim mestima - navodise u saopštenju.

Pojedini pripadnici "žutih prsluka" najavili su da će održati protest u ponedeljak veče, kada se predsednik Francuske Emanuel Makron bude obraćao naciji.

Nekoliko stotina demonstranata pojavilo se u subotu veče u Parizu, na protestima koji se održavaju svake nedelje, ali agencija navodi da nije bilo većih nereda, kao što je slučaj bio na prethodnim protestima.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA