Predsednik Filipina se pohvalio kako je zlostavljao kućnu pomoćnicu: Podigao sam ćebe i zavukao ruku u njene gaćice, a onda se probudila...

Kontroverzni predsednik Filipina ne prestaje da zgrožava javnost sa svojim izjavama

  • 1

Skupljaju se kritike na račun kontroverznog predsednika Filipina Rodriga Dutertea, koji je u novom nastupu opisao kako je seksualno zlostavljao kućnu pomoćnicu dok je bio tinejdžer.

U govoru koji je održao juče, prisetio se ispovesti svešteniku i ispričao kako je kućnoj pomoćnici zavukao ruku u gaćice dok je spavala.

Iz grupe za ženska prava Gabriela poručili su kako Duterte nije dostojan dužnosti koju obavlja, te kako treba da se povuče.

BBC dodaje kako Duterte izaziva zgražavanje javnosti brojnim provokativnim komentarima, ali i dalje ostaje popularan.

U poslednjem nastupu govorio je o tome kako je zlostavljao kućnu pomoćnicu.

- Podigao sam ćebe... Pokušao sam da dodirnem ono što je ispod gaćica. Dirao sam je. Probudila se pa sam otišao iz sobe - ispričao je Duterte.

Rekao je i kako se svešteniku ispovedio i rekao da bi se opet vratio u sobu kod kućne pomoćnice i ponovo pokušao da je zlostavlja. Podelio je sa okupljenima i to kako mu je sveštenik za pokajanje dao da izmoli pet puta Oče naš, i pet puta Zdravo Marija, jer će ići u pakao, piše BBC pozivajući se na objavu sajta Rappler.

Duterteov potparol je u međuvremenu poručio kako je predsednik sve izmislio, malo toga dodao i "začinio priču" tokom svog govora u nedelju. Grupe za ljudska prava snažno su osudile ove komentare.

Ranije ove godine Duterte je izazvao zgražanje javnosti kada je na jednom događaju u usta poljubio Filipinku koja radi u inostranstvu, a filipinskim vojnicima je rekao da trebaju komunističke pobunjenice gađati u vaginu, javlja BBC.

Duterte je na jednom događaju poljubio mladu filipinku u usta Printskrin: Youtube/Rappler

U aprilu 206. Duterte je na predizbornom skupu govorio o ubistvu i silovanju australijske misionarke u Davau gde je tada bio gradonačelnik.

- Bio sam ljut jer je silovana. I to je jedna stvar, ali bila je tako lepa. Gradonačelnik je trebao biti prvi, kakva šteta - rekao je tada.

Zbog te izjave je njegova kancelarija uputila izvinjenje.

(Telegraf.rs/Index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Abrakadabra

    31. decembar 2018 | 16:41

    Zar je zlostavljanje ako zavuces ruku u gaćice 🤔

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA