≫ 

Putin se obratio naciji uoči dočeka Nove godine: Evo šta je poručio ruskom narodu i svetu (FOTO) (VIDEO)

Praznično raspoloženje je pokvareno usled urušavanja zgrade danas u Magnitorsku u kojem je poginulo najmanje četiri osobe

  • 3

Predsednik Rusije Vladimir Putin obratio se naciji uoči dočeka Nove godine i izrazio potrebu za oslanjanjem na unutrašnje resurse kako bi se poboljšali životni standardi u zemlji.

- Možemo da postignemo pozitivne rezultate samo kroz sopstene napore i dobro koordinisan timski rad - kazao je Putin u televizijskom obraćanju pred doček 2019. godine u Rusiji koja ima 11 vremenskih zona, prenosi AP.

Porast životnog standarda, kazao je Putin, ostaje najvažniji prioritet i neophopdno je usmeriti domaće resurse tako da postižu cilj kao "da nema i neće biti nikoga da pomogne".

On je poručio je građanima Rusije da je velikodušnost potrebna i tokom praznika i svakodnevno, "jer ne postoji tuđa nevolja, i da se svako dobro vraća dobrim".

Kako je rekao novogodišnju čaroliju čini velikodušnost koja je potrebna i za praznike i svakodnevno.

Foto: Tanjug/AP

- Milosrđe uvek uzvraća dobrotom, poklanja radost saučesništva - rekao je Putin i dodao da je pred građanima mnogo gorućih zadataka u svim sferama društva.

- Težimo poboljšanju blagostanja i kvaliteta života. Da svi građani Rusije - svako od nas - već u nastupajućoj godini oseti promene nabolje. To možemo da uradimo samo zajedno, nikada nismo imali i nikada nećemo imati pomoćnike. I zato je važno da budemo jedinstven, ujedinjen i jak tim - rekao je Putin.

Praznično raspoloženje je pokvareno usled urušavanja zgrade danas u Magnitorsku u kojem je poginulo najmanje četiri osobe, podseća agencija i dodaje da je ruski predsednik obišao grad kako bi proverio kako teku napori u spasilačkoj operaciji.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    31. decembar 2018 | 22:23

    BRATSKOM RUSKOM NARODU ZELIM NAPREDAK I MIR !!! PUTINU ZELIM ZDRAVLJE I SRECU A DA VLADA RUSIJOM SVE DOK SVET NE OSLOBODI OD GLOBALISTA !!!

  • Лёща

    31. decembar 2018 | 21:22

    С наступающим новым годом дорогие друзья, желаю вам всего наилучшего!!

  • 👤

    31. decembar 2018 | 22:49

    С новым годом. Братском Руском народу све најбоље у Новој Години. Председнику Путину добро здравље, дуг живот и још много година на власти, успешну борбу против глобалистичког мрака и успешан почетак стварања Свесловенског Царства са Руском Империјом на челу. П.С. редакцији Телеграфа срећну и успешну Нову 2019, добро здравље и још већи успех него у свим претходним годинама.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA