≫ 

Užasan zločin u Teksasu: Nepoznati bradati muškarac ubio devojčicu (7) hicem u glavu (FOTO) (VIDEO)

U toku je policijska potera za ubicom. Žrtve su napadnute nasumično, bez ikakve prethodne provokacije, navodi policija koja nije navela mogući motiv ubistva

  • 0

Džezmin Barns (7) devojčica iz Hjustona u američkoj saveznoj državi Teksas, ubijena je kad je nepoznati muškarac zaustavio svoj automobil pored automobila njene majke i zapucao.

Osim Džezmin i njene majke LaPorše (30), u automobilu su se nalazile i njene dve sestre.

Džezmin i njena majka su upucane, a devojčica koja je ustreljena u glavu ubrzo je preminula od zadobijenih povreda. Sve se dogodilo u nedelju ujutro, javlja BBC.

U toku je policijska potera za ubicom. Žrtve su napadnute nasumično, bez ikakve prethodne provokacije, navodi policija koja nije navela mogući motiv ubistva.

Naveli su samo da je neidentifikovani ubica bradati beli muškarac u četrdesetim godinama, prema opisu 15-godišnje sestre ubijene Džezmin. Ubica je vozio crveni kamionet.

Majka ubijene devojčice pogođena je u ruku. Njena druga ćerka koja ima šest godina povređena je kada se razbilo staklo na prozoru automobilila. 

Na pitanje novinarke CBS-a o mogućem povodu napada, LaPorša Vašington je iz bolničkog kreveta u suzama odgovorila: "Vrtela sam taj trenutak u glavi preko milion puta - jesam li preprečila put ovom čoveku? Jesam li napravila pogršno skretanja ispred njega? Jesam li učinila išta zbog čega bi on zapucao na moj automobil? Nisam učinila ništa. Pucao je na nas bez razloga."

Policijski šerif pozvao je bilo koga ko ima informacije o ubistvu da im se javi, a zamolio je i lokalne stanovnike da pregledaju snimke svojih nadzornih kamera u kućama ili radnjama za slučaj da su snimile ubicu.

- Da, znamo da smo u Teksasu. Znamo da imamo mnogo kamioneta ovde. Ali kad posložite sve komadiće slagalice zajedno, uzmite u obzir da tražimo bradatog muškarca u četrdesetima koji vozi crveni kamionet. To bi mogao da bude vaš sused ili kolega - rekao je šerif na konferenciji za štampu u ponedeljak.

DA LI JE OVO BIO ZLOČIN IZ MRŽNJE?

Kristofer Sevilja, otac ubijene devojčice, rekao je novinarima da je Džezmin bila "brižna devojčica puna ljubavi".

- Šta da je to bila vaša ćerka? Molim vas, potrudite se i pomozite meni i mojoj porodici da dobijemo pravdu za našu malu curicu - apelovao je ovaj otac.

Mnogi Amerikanci na društvenim su mrežama komentarisali su da bi ovo mogao biti zločin iz mržnje. Antirasistički aktivista Šon King ponudio je na Tviteru nagradu od 35 hiljada dolara.

Policija, međutim, nije rekla da tretiraju rasu žrtava kao faktor u ovom slučaju.

VIDEO: Ovu devojku je majka pokušala da ubije kada je imala dve godine

(Telegraf.rs/Index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA