≫ 

Žutih prsluka na ulicama sve manje: Puca protest u Francuskoj? (FOTO)

Demonstranti su u središtu Pariza raznim predmetima gađali policiju koja je odgovorila upotrebivši suzavac

  • 2

Francuska policija je u kratkom sukobu sa Žutim prslucima u Parizu upotrebila suzavac, objavili su mediji navodeći i kako je odziv na prvi protest Žutih prsluka u novoj godini izgledao mnogo slabije nego u novembru i decembru.

Demonstranti su u središtu Pariza raznim predmetima gađali policiju koja je odgovorila upotrebivši suzavac, naveli su francuski mediji.

Foto: Tanjug/AP

Pristalice pokreta Žutih prsluka u subotu su u Francuskoj ponovno izašli da prostestuju na ulicama, ali, kako se piše u tamošnjim medijima, čini se da ih je bilo mnogo manje nego prethodnih meseci.

U Parizu su se demonstranti okupili na Jelisejskim poljima i krenuli prema staroj gradskoj berzi. Posle podneva se na tom mestu okupilo više stotina ljudi.

Foto: Tanjug/AP

SLAB ODZIV NAKON BOŽIĆA

FranceInfo je objavio da je na proteste u drugim gradovima u zemlji izašlo od nekoliko desetina do oko 1200 pobunjenika.

Veoma slab odaziv sugeriše da pobunjenički pokret nakon Božića ne uspeva da vrati probitni zamah.

Foto: Tanjug/AP

Na prvi protest Žutih prsluka sredinom novembra u Francuskoj je izašlo više od 280.000 ljudi, a na drugim protestima idućih vikenada stotine osoba su privedene, deset ljudi je izgubilo život, a mnogi su povređeni u sukobima s policijom.

Foto: Tanjug/AP

Pokret koji funkcioniše bez jedinstvenog vođe, isprva se protivio povišicama poreza na gorivo. Potom su poskupljenja otkazana, ali pokret je od tada uputio šire zahteve, uključujući veće plate, smanjivanje poreza i ustavni amandman kojim bi glasači imali pravo da pokrenu referendum o određenim politikama.

(Telegraf.rs/Hina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA