≫ 

Francuska u plamenu: Državni sekretar hitno evakuisan, čitava zemlja je blokirana, a centar Kana je u vatri (FOTO) (VIDEO)

Ne zna se tačno da li se radi o Žutim prslucima ili nekome drugom

  • 14

Portparol vlade i državni sekretar u kabinetu premijera Bendžamin Grivu je hitno je evakuisan nakon što je 15 demonstranata nasilno ušlo u prostor Ministarstva.

Foto: Tanjug/AP

Ne zna se tačno da li se radi o Žutim prslucima ili nekome drugom. Provaljena su vrata Ministarstva, nakon čega su demonstranti krenuli prema automobilima.

Hitnom intervencijom evakuisan je portparol i državni sekretar sa svojim najbližim suradnicima. Opozicija poziva ministra i vladu da konačno smire situaciju, jer je zemlja blokirana i svaki novi dan donosi veliku štetu ekonomiji Francuske.

Foto: Tanjug/AP

Situacija je posebno eskalirala u Kanu, gradu na severu Francuske u kome je centar grada bukvalno gori i grad liči na poprište velike bitke.

Današnji protest Žutih prsluka u Parizu je počeo mirno, ali su nedaleko od obale Sene i gradske skupštine demonstranti gađali policajce flašama i kamenicama, a oni su uzvratili suzavcem.

Foto: Tanjug/AP

Restoran na brodu na levoj obali Sene je izgoreo, a takođe je više vozila prevrnuto i zapaljeno. Policijski čamci patroliraju rekom dok se vide motori i automobili u plamenu u Bulevaru Sen Žermen.

(Telegraf.rs/Alo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bbb

    6. januar 2019 | 00:10

    evo predlazem da im iz bivse SFRJ posaljemo pomoc i nas unprofor. da im vrnemo pomoc.

  • Darko

    5. januar 2019 | 23:51

    Narode svuda se ujedini, dole Evropska unija i savremeno ropstvo koje je donela...

  • Buda

    5. januar 2019 | 23:41

    Baš ste probali da umanjite značaj demonstracija. Kao, jenjava, sve ih je manje... Valjda je cilj bio da se obeshrabre naše demonstracije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA