Lepoj Saudijki koja je pobegla od kuće i potom izazvala međunarodni incident, Tajland odobrio boravak (FOTO)

Saudijka Rahaf Mohamed el Kunun (18), bežeći od porodice zbog psihičkog i verbalnog nasilja, zabarikadirala se ranije danas u sobi hotela na tajlandskom aerodromu i odbija da je imigracioni službenici sprovedu na let nazad za Kuvajt, jer strahuje da će je porodica ubiti

  • 4

Tajlandske vlasti saopštile su da je Saudijki Rahaf Mohamed el Kunun (18) odobren privremeni boravak na Tajlandu dok Visoki komesarijat UN za izbeglice ne razmotri njen zahtev za azil u Australiji.

Saudijka Rahaf Mohamed el Kunun (18), bežeći od porodice zbog psihičkog i verbalnog nasilja, zabarikadirala se ranije danas u sobi hotela na tajlandskom aerodromu i odbija da je imigracioni službenici sprovedu na let nazad za Kuvajt, jer strahuje da će je porodica ubiti.

Ona se nalazi na tajlandskom aerodromu od subote kada joj je tajlandska imigraciona služba uskratila ulazak, a devojka tvrdi da je to urađeno na zahtev Saudijske Arabije, prenela je agencija Rojters.

Foto: Tanjug/AP

Ministarstvo spoljnih poslova Saudijske Arabije negira njene tvrdnje da joj je saudijska ambasada oduzela pasoš, navodeći da je ona zaustavljena na aerodromu zbog kršenja tajlandskog imigracionog zakona.

Kunun je na tviteru postavila sliku na kojoj se vidi kako je hotelska vrata zabarikadirala stolom i dušekom.

Kunun je rekla agenciji Rojters da je pobegla iz Kuvajta dok je bila sa porodicom, te da joj je plan bio da ode na Tajland i potom u Australiju gde je nameravala da zatraži azil.

Foto: Tanjug/AP

"Moj brat i porodica i ljudi iz saudijske ambasada će me čekati u Kuvajtu. Ubiće me", rekla je ona u glasovnoj poruci.

"Moj život je u opasnosti. Porodica mi preti da će me ubiti zbog trivijalne stvari", kazala je Kunun.

Ona je rekla da želi azil u Australiji jer trpi psihičko, emocionalno i verbalno nasilje i navela je da je bila zatvorena mesecima u kući i da joj je porodica pretila da će joj zabraniti dalje školovanje.

Zabrinutost za njenu sudbinu izrazile su brojne grupe za zaštitu ljudskih prava, uključujući Hjuman rajts voč.

Direktor tajlandske imigracione policije rekao je da će ona privremeno biti primljen na Tajland dok agencija UN za izbeglice ne proceni njen zahtev.

Mladoj Saudijki bi, prema njegovim rečima, bio omogućen ulaz u zemlju pod zaštitom kancelarije Visokog komesarijata UN za izbeglice.

Tajlandski zvaničnik rekao je da će agenciji UN biti potrebno najmanje pet do sedam dana da razmotri njen slučaj.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rodjo

    7. januar 2019 | 20:46

    Svaka cast vladi Tailanda, spasili ste jedan mladi zivot od zatucanih obicaja, samo lud narod moze svoje dijete terat na udaju za osobu koju nevoli.

  • Perke

    7. januar 2019 | 16:54

    Jos jedna muslimanka koja je pljunula na svoju veru i obicaje, pa kuka kada proradi serijaz...Neka menja ime i veru i neka pali sa vesti..ne interesuje nas..

  • Mrcke

    13. januar 2019 | 23:46

    Ispostavice se......ko zna sta!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA