Devojke u toplesu izašle na ulicu: Ovako "Tajno sestrinstvo" u Sidneju podržava Saudijku koja je pobegla od kuće (FOTO) (VIDEO)

Sestrinstvo se bori da žene mogu slobodno i bezbedno da se izražavaju

  • 3

U Sidneju je održan protest četiri žene u toplesu u znak podrške Saudijki Rahaf Mohamed Al-Kunun u trenutku dok Australija počinje da razmatra njen zahtev za prebavilašte u toj zemlji kao izbeglice.

U centru Sidneja žene koje sebe zovu "Tajno sestrinstvo", obučene samo u farmerke, protestovale su ispred saudijskog konzulata pozvavši Australiju da odobri Al-Kunun prebivalište, preneo je AP.

Al-Kunun, koja je pobegla od porodice i zabarikadirala se u jednom hotelu u Bangkoku, dobila je juče status izbeglice od Ujedinjenih nacija, saopštila je vlada Australije.

UN su saopštile da je njen slučaj preuzela Australija, zbog moguće promene prebivališta.

Foto: Tanjug/AP

Ona je objavila svoj slučaj na društvenim mrežama nakon što se zabarikidirala u svojoj hotelskoj sobi u Bankoku, rekavši da se plaši za svoju bezbednost ukoliko bude poslata svojoj porodici nazad u Saudijsku Arabiju.

Osnivač tajnog sestrinstva Džeki Lav izjavila je da su one odlučile da se pojave u toplesu, jer veruje da žene treba da mogu da izraze sebe slobodno i bezbedno i da je želela da pošalje poruku Rahaf da žene to mogu da urade u Australiji.

Tajno sestrinstvo je osnovalo i GoFundMe račun na kojem je već sakupljeno 2.290 dolara za Al-Kunun.

Australijska ministarka inostranih poslova Mariz Pejn izjavila je danas da nema vremenskog roka za procenu slučaja Al-Kununove, preneo je Rojters.

- Nakon preporuka UNHCR, Australija sada prolazi kroz korake koje moramo da uradimo u vezi sa procesom procene i kada bude sve kompletirano, imaćemo objavu - rekla je Pejnova.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Crni

    10. januar 2019 | 14:20

    Kakve jadnice

  • Rodjo

    10. januar 2019 | 22:24

    Bravo cure, svaka cast, Puna pdrzka Kuvajcanki Rahaf za slobodu da zivi kao sav moderan svijet.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA