≫ 

Snježana zarobljena u snegom okovanoj Austriji: Za sada imamo dovoljno hrane, ali ne znamo koliko će dugo sve ovo potrajati (FOTO) (VIDEO)

Ona je rekla da gosti koji su zaostali po hotelima priskaču u pomoć, hvataju se lopata i čiste sneg, najviše s krovova, nadstrešnica i vikendica

  • 8

Već danima sneg izaziva haos u Austriji. U lavinama je poginulo najmanje sedam ljudi. Mnogi su ostali zarobljeni jer su putevi zatrpani snegom.

Jedna od njih je Snježana Bočkaj iz Donjeg Vidovca u Hrvatskoj, koja radi u jednom hotelu u Austriji. Osoblje i 20-ak gostiju zarobljeni su tamo već šest dana, a sneg i dalje pada.

- Radim u jednom manjem hotelu u Fugenbergu u Tirolu. Snega ima više od 2,5 metra i još pada. U sat vremena padne i do 15 centimetara snega i tako već punih 10 dana - kazala je Snježana.

Kako kaže, putevi su zatvoreni od subote 5. januara, a u hotelu u kojem radi je trenutno dvadesetak gostiju. Oni od tad ne mogu kući, a među gostima ima i dece.

- Srećom, za sada imamo dovoljno hrane, to je najbitnije, ali kako dugo će sve ovo potrajati, ne znamo. Navodno se danas očekuje nakratko prestanak padavina pa se možda i situacija popravi - kaže ona.

Snježana je rekla da gosti koji su zaostali po hotelima priskaču u pomoć, hvataju se lopata i čiste sneg, najviše s krovova, nadstrešnica i vikendica jer se po krovovima nakupilo više od dva metra snega i preti im urušavanje.

- Gosti su uglavnom Nemci i nekoliko Austrijanaca - kazala je ona.

Pogledajte video:

Više fotografija pogledajte OVDE.

VIDEO: Lavine uništavaju Austriju

(Telegraf.rs/Emedjimurje.rtl.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hm

    11. januar 2019 | 17:33

    A ovi naši oportunisti po Bgd-u vrište za 5cm snega.

  • 77

    11. januar 2019 | 16:42

    Koga zanima Snjezana?!Nek se brinu u njenoj lepoj za nju!

  • DARKO 100%

    11. januar 2019 | 18:54

    Ponekad razmisljam koliko neki puta je znacajnija skola ili kurs za spasavanje u razlicitim situacijama nego neki fakultet ili neznam nesto drugo ,mozda bi trebalo u skolstvo uvesti to pa da od malena se covek uci prezivljavanju pa kad izraste bude pravi neunistivi gorstak u prirodi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA