Slučaj koji je šokirao Ameriku: Otmičar pobio roditelje sačmarom, a devojčicu tri meseca držao zatočenu u jazbini strave (FOTO) (VIDEO)

Devojčica je policiji ispričala da joj je kada su došli u kolibu, naredio da se skine i bacio svu njenu odeću

  • 2

Nekoliko dana pošto je tinejdžerka iz Viskonsina Džejmi Klos (13) uspela da pobegne posle tri meseca zatočeništva objavljeni su zastrašujući detalji o uslovima u kojima ju je držao njen otmičar i ubica njenih roditelja.

Otmičar je dugo planirao ubistvo roditelja devojčice i njenu otmicu Foto: Profimedia

Prošlog oktobra Džejk Peterson (21) je ubio devojčicine roditelje, a nju kidnapovao. Ona se vodila nestalom sve do prošlog četvrtka kada je uspela da pobegne. Peterson je uhapšen, a istražiocima je priznao sva svoja nedela i rekao kako je sve isplanirao.

On je pratio nekoliko dana, a na dan zločina 15. oktobra, Peterson je došao do kuće porodice Klos. Pucao je u bravu i ušao u kuću. Prvo je ubio oca tinejdžerke. Majka i ćerka, koje su se za to vreme skrivale u kupatilu, pronašao je nakon nekoliko minuta.

Naterao je majku Denis da zalepi lepljivu traku preko usta svoje ćerke, a zatim pucao sačmarom majci u glavu. Tinejdžerku je izvukao napolje, ugurao u prtljažnik automobila.

Ovaj poremećeni mladić tinejdžerku je odvezao na 105 kilometara udaljenu lokaciju, u malu kolibu nedaleko gradića Gordon, gde je držao 88 dana. Sada su objavljene i fotografije kolibe užasa u kojoj je nesrećna devojčica provela nekoliko meseci. Na ulazu u neuglednu kuću stoji natpis "Petersonov beg".

Ovde ju je držao zatočenu tri meseca Foto: Profimedia

Koliba je u užasnom stanju, zatrpana je đubretom i raznim predmetima. Pronađene su i kutije pune teških stvari koje je stavljao na vrata kako bi tinejdžerku sprečio da pobegne.

I pored kolibe su pronađene su velike količine đubra, prazne konzerve piva i flaše alkoholnog pića. U blizini je bilo i veliko pakovanje od 80 komada pelena za odrasle koje je, čini se, koristio kako devojčicu ne bi morao da pušta u toalet.

Mediji ističu kako Džejk nema kriminalni dosije, ali da je njegov brat osuđen za seksualni delikt jer je spavao sa maloletnicom (16). Zasad nije objavljeno da li je Džejk silovao nesrećnu devojčicu.

Devojčica je policiji ispričala da joj je kada su došli u kolibu, naredio da se skine i bacio svu njenu odeću. Džejk je sve vreme u goste primao porodicu i prijatelje, a za to je vreme ona je morala a bude sakrivena u sobi ispod kreveta.

Bojala se da pisne jer joj je otmičar pretio da će je ubiti. Paralizovana od straha, ispod kreveta je nekada bila i po 12 sati bez hrane i vode. Oko kreveta je postavljao teške kutije koje devojka nije mogla da pomeri i pobegne.

Tinejdžerka je uspela da pobegne Foto: Profimedia

POLICIJI JE ISPRIČAO KAKO JE SVE ISPLANIRAO

Prema sopstvenom priznanju, Peterson je video je Džejmi prvi put u životu dok je ulazila u školski autobus. Čim ju je video, odlučio je da će je oteti, izjavio je istražiocima. Nije znao kako se zove, a imena njenih roditelja saznao je kasnije iz novina, pošto ih je oboje ubio.

U priznanju policiji, Peterson je objasnio kako je pomno isplanirao zločin. Ukrao je registracione tablice i stavio ih na svoje vozilo. Obrijao je glavu kako ne bi ostavio DNK na mestu zločina, a tokom napada nosio je masku i rukavice kako na sačmari ne bi ostali otisci prstiju.

Policiji je izjavio da je 'temeljno proučio koje se oružje najviše proizvodi i kupuje pa mu je teže ući u trag'. Procenio je i da će sa sačmarom 'žrtvi naneti teže povrede pa je to najbolji izbor oružja za ubistvo'.

S namerom da otme tinejdžerku koja mu je zapela za oko, dva puta je došao pred porodičnu kuću u kojoj je Džejmi živela s roditeljima.

Nedelju dana pre napada, dovezao se do kuće, no odustao je jer je na prilazu bilo parkirano mnoštvo automobila. Dan-dva kasnije, ponovo je došao pred kuću. Video je upaljena svetla i nekoliko prolaznika pored kuće, pa je po drugi put odložio svoj plan.

U noći 15. oktobra, Peterson je ponovo stigao pred vrata porodice Klos. Džejmi je ispričala istražiocima da je ustala iz kreveta jer je čula pseći lavež.

Kroz prozor je videla da se kući približava auto, a ubrzo nakon toga začuo se pucanj i počeo je horor.

BEKSTVO DEVOJČICE

Nakon tri meseca, 10. januara, Peterson joj je rekao da ga neće biti nekoliko sati i naredio joj da se sakrije ispod kreveta. Čim je otišao, Džejmi obula njegove cipele i pobegla.

Mladu devojku koja je hodala ulicom po hladnoći, bez kaputa i rukavica, pronašla je žena koja je šetala svog psa. Pokucala je komšinici koja je nazvala policiju.

- Ja sam Džejmi Klos. Ne znam gde sam. Ubio mi je roditelje. Želim da idem kući - rekla je ženi koja ju je pronašla.

U međuvremenu, Peterson se vratio kući i video da je Džejmi pobegla. Seo je u kola i krenuo da je traži. Kada je odustao i krenuo kući, pred vratima ga je već čekala policija. Nastavak suđenja zakazan je za 9. februar.

(Telegraf.rs/Jutarnji.hr/24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gaučos

    17. januar 2019 | 03:42

    Šta ti je zla sreća. Video ludak devojčicu kako ulazi u autobus i rešio da je otme usput joj ubivši roditelje upadom u njihov dom. Koji užas.

  • Zak

    17. januar 2019 | 00:23

    U Americi nema oprostaja za takve, dobice zasluzenu kaznu najverovatnije dozivotnu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA