≫ 

Vlada Tereze Mej "preživela" glasanje o nepoverenju

Vlada je "pobedila" sa 325 glasova prema 306 glasova onih koji su bili za smenu

  • 1

Britanska vlada, koju predvodi Tereza Mej, preživela je glasanje o nepoverenju u parlamentu, koje je tražila Laburistička partija Džeremija Korbina, piše Russia today.

Vlada je "pobedila" sa 325 glasova prema 306 glasova onih koji su bili za smenu. Ovo se smatra retkim pozitivnim ishodom za torijsvski kabinet Tereze Mej posle ponižavajućeg poraza sa Bregzitom. Ovo je drugi put da je vladi Tereze Mej izglasano poverenje od juna 2016. godine, od kada je na vlasti. Prvi pokušaj izglasavanja nepoverenja potekao je iz njene Konzervativne stranke, sredinom decembra prošle godine.

Govoreći odmah po glasanju, premijerka Velike Britanije je rekla da je zadovoljna što su njenoj vladi poslanici ukazali poverenje. Ona je najavila da će nastaviti da radi na sprovođenju Bregzita ne bi li Velika Britanija napustila EU.

Mej je pozvala lidere parlamentarnih stranaka da se individualno sastanu sa njom na "kriznim razgovorima", počev od večeras, a posebno je pozvala Džeremija Korbina, lidera Laburista.

- Spremna sam da radim sa bilo kojim članom ovog parlamenta na sprovođenju Bregzita - dodala je ona.

VIDEO: Britanija se suočava sa najvećom političkom krizom u 21. veku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PETAR 1

    16. januar 2019 | 20:58

    Mislio sam da samo kod nas sede nesposobni u skupstini.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA