Militanti granatirali centar za istraživanje u Siriji: Sporazum o prekidu vatre strahovito prekršen još jednim incidentom

U Alepu u poslednja 24 sata ponovo napad

  • 0

Militanti koji su aktivni u bezbednosnoj zoni u sirijskoj pokrajini Idlib granatirali su u poslednja 24 časa centar za istraživanje u gradu Alep, izjavio je šef ruskog Centra za pomirenje sukobljenih strana u Siriji general-pukovnik Sergej Solomatin.

On je rekao da je, uprkos sporazumu o prekidu vatre zabeležen jedan incident, u kojem su militanti granatirali područje centra za istraživanje u Alepu.

Solomatin je podsetio da su službenici ruske vojne policije juče izvršili patrole na dve rute u bezbednosnoj zoni oko grada Manbidž.

Gerenal-pukovnik istakao je da je Centar juče dostavio 500 paketa hrane u pokrajinu Dara i da je od početka procesa primirja izvršio 2.043 humanitarne operacije i da je dostavljeno ukupno 3.221,2 tone humanitarne pomoći, javio je TASS.

Centar nastavlja sa ispunjavanjem preuzetih zadataka nakon završetka vojne kampanje u Siriji, a službenici Centra redovno obilaze područja oslobođena od militanata, kako bi procenili humanitarnu situaciju.

Ruska vojska u Siriji sada je usredsređena na pružanje pomoći izbeglicama u njihovom povratku kućama i na evakuaciju civila iz bezbednosnih zona.

(Telegraf.rs/Srna)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA