Svi pričaju o drugom samitu Trampa i Kima, a evo gde bi mogao da se održi novi susret

Tramp je u subotu uveče izjavio da "stvari idu veoma dobro sa Severnom Korejom" i da planira da održi drugi samit s liderom te zemlje Kim Džong-unom

  • 1

Zvaničnici američke administracije planiraju da drugi samit predsednika SAD Donalda Trampa i severnokorejskog lidera Kim Džong-una bude održan u Vijetnamu, navodi Blumberg, pozivajući se na neimenovane izvore bliske planovima s tim u vezi.

Samit, planiran za februar, verovatno će biti održan u Hanoju, prestonici Vijetnama, ali se kao moguće mesto najavljenog susreta razmatra i Danang, gde je 2017. održan sastanak zemalja učesnica foruma za azijsko-pacifičku ekonomsku saradnju, kao i grad Ho Ši Min (bivši Sajgon) na jugu zemlje, navodi američka agencija.

Tramp je u subotu uveče izjavio da "stvari idu veoma dobro sa Severnom Korejom" i da planira da održi drugi samit s liderom te zemlje Kim Džong-unom, na kome će pokušati da obezbedi sporazum kojim će podstaći Severnu Koreju da se odrekne nuklearnog oružja.

- Dogovorili smo se da se sastanemo verovatno krajem februara. Odabrali smo zemlju, ali ćemo to objaviti u budućnosti. Kim Džong-un se veoma raduje tome, kao i ja - kazao je Tramp novinarima u Beloj kući.

AP navodi da je na prvom sastanku Trampa i Kima prošlog juna u Singapuru postignut nejasan sporazum o denuklearizaciji nakon kojeg je bilo malo opipljivog napretka.

Podseća se da je generalni sekretar UN Antonio Gutereš izjavio da je "krajnje vreme" za ozbiljne pregovore između SAD i Severne Koreje, na kojima bi se iznela "mapa puta" za denuklearizaciju Korejskog poluostrva.

VIDEO: Koji je lider pobedio u ratu govora tela?

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA