≫ 

Crne vesti iz Jemena potresle Balkan: Petoro pirotehničara poginulo u eksploziji, među njima po jedan iz Srbije, Hrvatske i Bosne

Nesreća se desila juče, a eksplodirale su naprave koje su prevozili do mesta za uništenje

  • 6

Petorica profesionalnih pirotehničara poginula su juče u eksploziji u Jemenu, a među njima je i jedan građanin Srbije, Hrvatske i Bosne, pišu mediji u regionu.

Nesreća se dogodila u provinciji Marib, kada je eksplodiralo vozilo za uništavanje minskih sredstava. U eksploziji su poginula dvojica državljana Južnoafričke Republike, Hrvat i po jedan državljanin BiH i Kosova dok je jedan Britanac povređen, saopštila je organizacija KSrelief.

Pirotehničari su radili na projektu Saudijske Arabije 'Razminiraj Jemen' koji je počeo 25. jula prošle godine. Prema prvim informacijama, do eksplozije je došlo dok su pirotehničari u provinciji prevozili neeksplodirane naprave na uništenje.

Cilj je da se unište brojne mine i eksplozivna sredstva koja su postavljena širom Jemena u građanskom ratu u kojem su poginule hiljade ljudi, a milioni žive na rubu gladi.

Na osnovu informacije iz veleposlanstva Hrvatske u Kairu, iz ministarstva spoljnih i evropskih poslova za "Večernji list" su potvrdili da je 20. januara u prepodnevnim satima u Jemenu, u Nakhli, severno od Mareb regije, poginuo hrvatski državljanin.

(Telegraf.rs/Večernji list/Avaz)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Samo pitam

    21. januar 2019 | 18:41

    Kako je poginuo drzavljanin Kosova ako Kosovo kao drzava ne postoji?! Da li je ovo priznanje da Kosovo vise nije Srbija? Samo pitam

  • Miki

    21. januar 2019 | 18:54

    A sta ce ovaj nas tamo?ko ga je poslao?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA