Rusi sve manje veruju Putinu: Poverenje predsedniku palo na najniži nivo u poslednjih 13 godina

Najviše poverenja Putin je "uknjižio" u julu 2015. godine - oko 71 odsto, nakon što je Rusija godinu ranije pripojila poluostrvo Krim

  • 19

Poverenje ruske javnosti u predsednika Vladimira Putina palo je na najniži novo za poslednjih 13 godina, javlja Rojters, pozivajući se na rezultate ankete ruske državne agencije.

Anketa koju je sproveo ruski Centar za istraživanje javnog mnenja pokazala je da je poverenje u Putina palo na 33,4 odsto, što je najmanje od 2006. godine.

Taj rezultat ne predstavlja veliki problem za ruskog čelnika koji je u martu prošle godine uverljivo pobedio na izborima i osvojio novi šestogodišnji mandat, ali bi mogao biti ohrabrenje za njegove moguće naslednike koji žele da ga potisnu sa položaja, navodi Rojters.

Putinova ukupna rejting ocena još uvek je visoka - nešto više od 60 odsto, a iako se razlikuje do ocene poverenja, ali je pala sa vrhunca od gotovo 90 odsto.

To je, po oceni Rojtersa, posledica pogoršanja ruskog standarda i nepopularnih mera vlade o podizanju starosne granice za penzionisanje i povećanja poreza na dodanu vrednost.

Najviše poverenja Putin je "uknjižio" u julu 2015. godine - oko 71 odsto, nakon što je Rusija godinu ranije pripojila poluostrvo Krim, navodi Rojters.

Uoči prošlogodišnjih predsedničkih izbora podrška Putinu kretala se oko 55 odsto, a od tada oštro pada, ali je Putin ipak i dalje političar koji uživa daleko najviše poverenja u Rusiji. Na drugom mestu su ministar odbrane Sergej Šojgu s 13,7 i ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov sa 9,3 odsto, navodi britanska agencija.

VIDEO: Pitali su Putina kada će da se oženi, evo šta je on rekao

(Telegraf.rs/FoNet)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • badem

    22. januar 2019 | 12:31

    Sto zapad sanja!

  • Zoka

    22. januar 2019 | 15:26

    Kada navodi britanska agencija,to je netacno. Oni su ljubomorni na Putina a imaju i na koga. Jer je jedan Putin a oni ne mogu ni da pridju njegovim kvalitetima.

  • Čiko

    22. januar 2019 | 14:47

    Al muslimani,šiptari i hrvati tuku dislajkove !😄

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA